Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διάκριση των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Φθιώτιδος σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 9.00 το πρωί, στα Μελισσιάτικα Βόλου πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βυζαντινής Μουσικής με την συνεργασία του ιεροψαλτικού συνδέσμου Δημητριάδος και Αλμυρού και της ομωνύμου Ιεράς Μητροπόλεως.
Στον άριστα διοργανωμένο διαγωνισμό έλαβαν μέρος πέντε μαθητές της σχολής βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι απέσπασαν άριστες κριτικές και έλαβαν πρώτο και δεύτερο βραβείο.
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν έγκριτοι και αξιόλογοι μουσικολόγοι, μουσικοδιδάσκαλοι και πρωτοψάλτες από την περιοχή του Βόλου αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Αναλυτικότερα στο Γ΄επίπεδο δόθηκαν από την κριτική επιτροπή τρία δεύτερα βραβεία και ένα τρίτο βραβείο. Από τη σχολή μας διαγωνίστηκαν οι μαθητές Κόρμπος Γεώργιος και Κωστορρίζος Ιωάννης όπου έλαβαν και οι δυο Β΄ Βραβείο.
Στο Δ΄ επίπεδο δόθηκαν από την κριτική επιτροπή ένα πρώτο βραβείο (το μοναδικό σε όλα τα επίπεδα διαγωνισμού), δυο δεύτερα βραβεία και ένα τρίτο βραβείο. Από τη σχολή μας διαγωνίστηκαν ο Κυριάκος Θεόφιλος όπου έλαβε το Α΄ Βραβείο και οι Λιακόπουλος Δημήτριος και Δεμερτζόγλου Κωνσταντίνος όπου έλαβαν και οι δυο Β΄ Βραβείο.
Συγχαίρουμε θερμά όλους που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και πάντα επιτυχίες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …