Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έναγρον: Οικοτουριστικό Χωριό στο Ρέθυμνο της Κρήτης

τη καρδιά της Κρήτης στον Ψηλορείτη, το πιο ψηλό και ιερό βουνό του νησιού. Στον τόπο όπου ο μύθος μπερδεύετε με την ιστορία και η φύση με το όνειρο. Όπου πολιτισμός αιώνων έχει αφήσει τα σημάδια του και εκφράζεται στις καθημερινές εκδηλώσεις και σχέσεις των ανθρώπων. Εδώ όπου η οικονομική «ανάπτυξη «δεν έχει ακόμα αλλοιώσει την φύση και δεν έχει σφραγίσει τις ανθρώπινες σχέσεις. Στο βουνό που η  πλούσια γεωλογική και βιολογική ποικιλομορφία - τα σπάνια φυτά ,ζώα και πουλιά το ανέδειξαν σε φυσικό πάρκο και μέλος των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων.
Σ' αυτή την περιοχή, στο χωριό Αξός, που κατοικείτε συνεχώς εδώ και 4000 χρόνια, σε ένα κτήμα 60 στερεμάτων δημιουργήσαμε το ΕΝΑΓΡΟΝ.
Στο κτήμα καλλιεργούνται ελιές, αμπέλι, οπορωφόρα και καρποφόρα δένδρα, όλων των ειδών τα οπορωκηπευτικά και λαχανικά και δεκάδες αρωματικά φυτά και βότανα, με μεθόδους ήπιες, φυσικές οργανικές, χωρίς λιπάσματα και χημικά, και η φάρμα μας  έχει πολλά ζώα και πουλερικά, για αυγά, γάλα και κρέας .
Οι άνθρωποι πού τα φροντίζουν αγρότες, γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη περιοχή και με πρακτικές που έρχονται από παλιά.
Το ΕΝΑΓΡΟΝ παρέχει υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υπηρεσίες, αλλά δεν θα το χαρακτηρίζαμε απλά ως ξενοδοχείο, γιατί οι άνθρωποι που μας επισκέπτονται δεν είναι για μας απλώς πελάτες αλλά φιλοξενούμενοι δικοί μας άνθρωποι και η έγνοια μας είναι να περάσουν καλά.
Παρέχει υψηλού επιπέδου Κρητική παραδοσιακή γαστρονομία, αλλά δεν είναι μόνο εστιατόριο , αφού επιλογή των πρώτων υλών γίνεται με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια, η προετοιμασία και παρασκευή των εδεσμάτων είναι ανοικτή  και η  συμμετοχή ελεύθερη που τις περισσότερες φορές μπροστά στις αναμμένες φωτιές  καταλήγει σε μια καλή παρέα και ένα μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής.
Για την καλύτερα επαφή, γνωριμία και δράση στη φύση έχουμε έτοιμες πολλές προτάσεις και προγράμματα για όλους τους επισκέπτες είτε είναι μόνοι είτε σε ομάδες:
  • Πεζοπορίες στη φύση σε χαραγμένα μονοπάτια.
  • Διαδρομές με γαϊδουράκια.
  • Συμμετοχή η απλά παρακολούθηση γεωργικών εργασιών.
  • Συμμετοχή η παρακολούθηση κοινωνικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών εκδηλώσεων, που γίνονται στα χωριά της περιοχής.
  • Μαθήματα Κρητικής παραδοσιακής κουζίνας .
  • Τυροκομική από τον συνεργάτη βοσκό, ζύμωμα και ψήσιμο ψωμιού στο ξυλόφουρνο.
  • Τρύγος κρασί και ρακοκάζανο.
  • Βοτανικός περίπατος, αναγνώριση και συλλογή  βοτάνων που στην επιστροφή απολαμβάνουμε ένα θεσπέσιο ρόφημα από αυτά.
  • Παρακολούθηση των άγριων πουλιών.
  • Η απλά απόλαυση της φύσης με όλες τις αισθήσεις κάτω από τα δένδρα στους άνετους χώρους η στη πισίνα το καλοκαίρι.

Τα παραπάνω είναι μερικά από αυτά που μπορείς να απολαύσεις στο ΕΝΑΓΡΟΝ. Ζώντας φυσικά και απολαμβάνοντας την φύση με όλες τις αισθήσεις σου και τις τέσσερεις εποχές του χρόνου".

Περισσότερα για το ΕΝΑΓΡΟΝ στο: enagron.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ