Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναδεικνύοντας την Ελληνική Γαστρονομία σε αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία


Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με αφορμή την υλοποίηση του έργου «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού«, θα δώσει δυναμικό παρών για δεύτερη χρονιά στις παράλληλες εκδηλώσεις της 9ης ΗΟRECA 2014.
Στο πλαίσιο της νέας εκδήλωσης, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εποικοδομητική ανοικτή συζήτηση σχετικά με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γαστρονομίας για την δημιουργία μιας αξιομνημόνευτης ταξιδιωτικής εμπειρίας.
Την εκδήλωση στο Metropolitan Expo θα χαιρετίσουν ο γενικός διευθυντής ΣΕΤΕ, κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης και ο Managing Director της Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλης.
Ως ομιλητές θα συμμετέχουν οι κ.κ.:
Ηλίας Μαμαλάκης, εκδότης-διευθυντής του γαστρονομικού περιοδικού “Olive”, δημοσιογράφος, σύμβουλος γεύσης
Πλάτων Μαρλαφέκας, διευθυντής Μάρκετινγκ, Λουξ
Μηνάς Μαυρικάκης, διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Ντίνα Νικολάου, chef Μαγειρικής, συγγραφέας Βιβλίων Μαγειρικής, συνιδιοκτήτρια Evi Evane Restaurant & Traiteurs
Γιώργος Πίττας, ξενοδόχος – μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος & επικεφαλής Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό»
Χρήστος Σοκόλης, ιδρυτής του Γραφείου Marketing Food Concepts, μέτοχος της εταιρείας Fresh Ζαχαροπλαστεία
Νίκος Φωτιάδης, chef, αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Πιερικής Γαστρονομίας.
Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος γεύσης, κα Ντένη Καλλιβωκά.
- Πήγή: www.tribune.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ