Ανοιξε η αυλαία για το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Με συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη άνοιξε χθες βράδυ το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου.
Το Φεστιβάλ, διοργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Το σύνθημα για να αρχίσει η μεγάλη γιορτή του θεάτρου έδωσε το δημιουργικό Εργαστήρι του Θεάτρου «Όψεις» που συνεχίζοντας την καλλιτεχνική αναζήτηση μέσω της θεατρικής τέχνης παρουσίασε μια ενιαία παράσταση «Θεάτρου Δρόμου», μέσω της σωματικής έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού, με τίτλο «Μονόγραμμα».
Το Θέατρο Δρόμου ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης και κατέληξε στο Κινηματοθέατρο δίνοντας ένα διαφορετικό «χρώμα» στη βραδιά. Η σκηνοθεσία ήταν του Παύλου Βησσαρίου. Στη συνέχεια, και αφού πρώτα μεταφέρθηκαν όλοι εντός της αίθουσας του Κινηματοθεάτρου, προβλήθηκε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό και νοσταλγικό βίντεο με αποσπάσματα από την 29χρονη πορεία του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 του μήνα. Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό δίνεται καθημερινά.

Πηγή: kathimerini.gr
Νεότερη Παλαιότερη