Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Days of Art in Greece προτείνει: Τα δωρεάν της εβδομάδας 21-27 Φεβρουαρίου!


Συναυλίες, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και θέατρο συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες!

Η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος οργανώνει και αυτή την Παρασκευή την καθιερωμένη συναυλία και την Τετάρτη η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει αποκριάτικες μελωδίες στην Τεχνόπολη. Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινούνται και οι Δήμοι Πειραιά, Νίκαιας – Ρέντη, Ζωγράφου και Ξάνθης οργανώνοντας εκδηλώσεις για του δημότες και τους επισκέπτες τους. Αποκριάτικη διάθεση και στη Λυρική Σκηνή που θα παρουσιάσει στο Φουαγιέ το "Αποκριάτικο Όνειρο".

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ημερίδα σχετικά με την απασχολησιμότητα των νέων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο – γνωριμία με το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης. Διάλεξη με αφορμή τα τριάντα χρόνια από το θάνατο του Τσιτσάνη θα δοθεί  στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη. Στους εκπαιδευτικούς απευθύνεται η ημερίδα του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού "Οπτικοί διάλογοι με τα αντικείμενα και τα έργα τέχνης στα μουσεία".

Το Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας και γιορτάζει τα γενέθλια του με ένα πάρτυ για μικρούς και μεγάλους με μουσική, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και μαθήματα ποδηλάτου.

Το Ινστιτούτο Θερβάντες περιμένει τους θεατρόφιλους στο 3ο Ιβηροαμερικάνικο φεστιβάλ που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Δεν έχετε παρά να επιλέξετε την εκδήλωση που προτιμάτε, να βάλετε την καλή σας διάθεση και να συμμετέχετε! 

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ