Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης- Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Παράλληλες δράσεις αλληλεγγύης & Πανελλαδική συνάντηση

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                                                            Λαμία 7-2-2014
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ


Δελτίο Τύπου

Η προγραμματισμένη εξ αναβολής 8η απευθείας διάθεση προϊόντων, πραγματοποιείται το Σάββατο 8/2/2014 στο parking της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Μία από τις παράλληλες δράσεις μας, σταθερή από την 1η απευθείας διάθεση μέχρι και τώρα, είναι η συλλογή φαρμάκων τα οποία προσφέρουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας.
Ανταποκρινόμενοι στις κινήσεις αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλλονιάς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω των συνεχών ισχυρών σεισμών, αποφασίσαμε να προσφέρουμε σ’ αυτούς τα φάρμακα που θα συλλέξουμε στην αυριανή διάθεση. Τη δράση αυτή θα την ολοκληρώσουμε σε συνεργασία με το Πανελλαδικό Δίκτυο κινήσεων Χωρίς Μεσάζοντες, μαζί με όσες από τις άλλες κινήσεις-μέλη συλλέξουν φάρμακα στις διαθέσεις και στις υπόλοιπες δράσεις τους.
Στα πλαίσια του Πανελλαδικού Δικτύου, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στην Κατερίνη η 3η Πανελλαδική συνάντηση των πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες», στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότερες από 40 ομάδες από όλη τη χώρα και να συζητηθούν διάφορα φλέγοντα θέματα, όπως π.χ. η πανελλαδική δικτύωση των ομάδων, η νομική θωράκιση του κινήματος και η αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχεται το τελευταίο διάστημα. Συμμετείχαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ως κίνηση στις προπαρασκευές της και θα συμμετάσχουμε και στις εργασίες της.
Το κάλεσμα της 3ης Πανελλαδικής συνάντησης είναι ανοιχτό προς κινήσεις και παραγωγούς από όλη τη χώρα. Όσοι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σ’ αυτή, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στο e-mail μας XMLamias@gmail.com   

Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (What’s Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …