Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τελευταία έκτακτη παράσταση για τον «κουρέα της Σεβίλλης» στη Β΄ Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ
 «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ»
 ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η παράσταση της Παιδικής Σκηνής των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και Κέρκυρας «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη γεμίζοντας καθημερινά με μαθητές  τη Β΄ Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας και μετά από απαίτηση παιδιών και γονέων το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης ανακοινώνει ότι θα δοθεί μια τελευταία έκτακτη παράσταση την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα στη Β΄ Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας.
Το θεατρικό έργο του Πιέρ ντε Μπωμαρσαί «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» έγινε παγκόσμια γνωστό χάρη στην ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι. Βασισμένη στο έργο αυτό και στις μελωδίες του Ροσσίνι η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη δημιούργησε μια υπέροχη παράσταση που θα μαγέψει τους μικρούς φίλους του θεάτρου. Η υπόθεση του έργου αφηγείται τα τεχνάσματα του κόμη Αλμαβίβα προκειμένου τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ροζίνα, που ο ηλικιωμένος κηδεμόνας της, Ντον Μπάρτολο, προορίζει για τον εαυτό του. Ο Φίγκαρο, περίφημος κουρέας της Σεβίλλης, ο οποίος μπαινοβγαίνει χωρίς δυσκολία στην κατοικία του Ντον Μπάρτολο βοηθά στις συναντήσεις των δύο νέων και στη ματαίωση των σχεδίων του Μπάρτολο.
Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή-σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Κουλουμπή, κίνηση-χορογραφία-φωτισμούς Πέτρου Γάλλια, στίχους τραγουδιών Ανδρέα Κουλουμπή, μουσική επιμέλεια Σάκη Βλαχόπουλου, μουσική διδασκαλία Αναστασίας Τζιλιάνου. Παίζουν οι ηθοποιοί:   Γιώργος Βλάχος, Κατερίνα Γεωργάκη, Νότα Δαρμανή, Κώστας Δαμάκης, Βασίλης Μαμωνάς, Εύη Μητσοπούλου, Αντώνης Παπαδάκης, Διονύσης Στραβοράβδης.
               Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, οδός Υψηλάντη 17 και στα τηλέφωνα 22310-33325 και 32215.
LamiaTimes.gr                       

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …