Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καναδή ανακάλυψε πως κατέχει σπάνιο μετάλλιο από τη Μεσολυμπιάδα της Αθήνας του 1906!

Καναδή ανακάλυψε πως κατέχει σπάνιο μετάλλιο από τη Μεσολυμπιάδα της Αθήνας του 1906!
Μια 65χρονη Καναδή, η Βίκυ Φιτζέραλντ, από τη Νέα Σκωτία, έχει στην κατοχή της ένα σπάνιο μετάλλιο συμμετοχής από τη Μεσολυμπιάδα της Αθήνας του 1906. Μάλιστα, φέρεται να είναι ένα...
από τα εναπομείναντα μετάλλια του 1896, στο οποίο χαράχθηκε η ημερομηνία 1906. Συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος του αναγράφει: Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνησι 1906.

Η κυρία Φιτζέραλντ έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στον Καναδά, αφού, λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι, αποκάλυψε ότι κατέχει το σπάνιο μετάλλιο με την ελληνική γραφή.

Όπως εκμυστηρεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, το βρήκε όταν ήταν εφτά χρόνων, μέσα στην τσέπη ενός παντελονιού, που της έστειλε σε δέμα η θεία της, Λίλιαν, από τη Μασαχουσέτη. Η Βίκυ Φιτζέραλντ κράτησε 58 χρόνια το μετάλλιο στα αρχεία της, θεωρώντας πως επρόκειτο για αρχαίο νόμισμα.

Η οικογένεια των Φιτζέραλντ, όπως αναφέρει το news.in.gr, με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε, βέβαια, κατά νου ότι μπορεί αυτό το νόμισμα να είχε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω της ελληνικής γραφής.

Η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, που διαπίστωσε την ταυτότητα του μεταλλίου, της ζητάει τώρα να το δωρίσει στη συλλογή της. Η κυρία Φιτζέρλαντ δεν έχει δηλώσει τι θα πράξει τελικά με το μετάλλιο, αν και δηλώνει ευτυχής που ξέρει πλέον τι αντιπροσωπεύει..

attacktv.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ