Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα franchise γεωργικών καλλιεργειών

Άρθρο του Προέδρου του επενδυτικού Ομίλου Mpimpas Group Investing
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ FRANCHISE ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ 
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Όμιλος Mpimpas Group Investing τολμά και καινοτομεί στον πρωτογενή τομέα κάνοντας πράξη ρηξικέλευθες επενδυτικές ιδέες με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ξεκινήσαμε και προχωράμε με γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης το FRANCHISE ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, δημιουργώντας υπερσύγχρονες μονάδες μανιταριών pleurotus, Portobello κλπ, σε κάθε είδους έκταση ανά την επικράτεια. Η επιστημονική ομάδα του Ομίλου έχει κατορθώσει έπειτα από μακροχρόνια μελέτη, μόλις σε ένα στρέμμα γης, να παράγονται 60 τόνοι προϊόντος με εγγυημένη απόδοση 40.000 ευρώ κατ’ έτος.   
Στο παραπάνω πλαίσιο έχουμε σε εξέλιξη δυο καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες του κάθε επενδυτή ξεχωριστά, ανάλογα πάντα με την διάθεσή του για  συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία αλλά και την απόδοση. Σε κάθε περίπτωση, κύριο μέλημα μας είναι τόσο η ταχύτητα απόσβεσης όσο και η άμεση απόδοση κεφαλαίου.
Η πρώτη μορφή επένδυσης, αφορά σε Συμμετοχική Μονάδα παραγωγής μανιταριών pleurotus στην περιφέρεια της Αχαΐας, στην οποία θα καλλιεργηθούν 100 στρέμματα μανιταριών σε θαλάμους συγκεκριμένων προδιαγραφών, υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης. Στην ίδια περιοχή θα δημιουργηθεί καθετοποιημένη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης (φρέσκο, καταψυγμένο, σε κονσέρβα και σκόνη) των μανιταριών αξιοποιώντας τόσο την παραγωγή του Ομίλου όσο και τις παραγωγές των αυτόνομων μονάδων της ευρύτερης περιοχής της Νοτίου Ελλάδας. Η συμμετοχή στο παραπάνω project έχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας ασφαλούς επένδυσης με εγγυημένο τόσο το αρχικό κεφάλαιο όσο και το κέρδος κατ΄ έτος ανάλογα με το ποσό συμμετοχής.
Η δεύτερη, εξίσου επικερδής πρόταση του ομίλου, αφορά στην δημιουργία αυτόνομης μονάδας καλλιέργειας μανιταριών, αξιοποιώντας μ’ αυτόν τον τρόπο μικρές ιδιόκτητες ή μισθωμένες εκτάσεις, ανά την επικράτεια, τουλάχιστον ενός στρέμματος. Με δεδομένη την ύπαρξη χιλιάδων αγροτεμάχιων στην χώρα μας, δημιουργούμε αυτόνομη ιδιόκτητη μονάδα με την μέθοδο Franchise Farming, η οποία αποφέρει άμεσα και διαρκή κέρδη στον υποψήφιο επενδυτή. Εδώ οι επενδυτές δεν εμπλέκονται στα στάδια επιλογής έκτασης, σύστασης της εταιρείας, αδειοδοτήσεων, επιδοτήσεων, χρηματοδοτήσεων, καθώς τις ενέργειες αυτές τις επιμελείται ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Ομίλου. Μάλιστα παρέχουμε κατάλληλη εκπαίδευση για την υποστήριξη του επενδυτικού σχεδίου αλλά και εξασφάλιση προώθησης του παραγόμενου προϊόντος στις ελληνικές και ξένες αγορές. Επί της ουσίας, πληρούμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε κάθε επενδυτή και να του παραδώσουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση  ΄΄με το κλειδί στο χέρι’’ .
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος MPIMPAS Group Investing έχει εξασφαλίσει την απορρόφηση του παραγόμενου προϊόντος, με δεδομένο ότι η ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση του, τόσο από την εγχώρια όσο και από την διεθνή αγορά, το καθιστούν επιτυχημένο εξαγώγιμο προϊόν, το οποίο μπορεί να καταστήσει την χώρα μας, ως την κορυφαία εξαγωγική χώρα της Ευρώπης. Έχουμε ήδη προβεί σε διαπραγματεύσεις για την σύναψη συνεργασιών εξαγωγής με Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες οι κλιματολογικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την καλλιέργεια μολονότι η ζήτηση παραμένει υψηλή. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε θέσει τις βάσεις, έτσι ώστε τα μανιτάρια να αποτελέσουν το σημαντικότερο παραγόμενο εθνικό προϊόν και η Ελλάδα να καταστεί η πρώτη εξαγωγική χώρα.
Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η εγχώρια παραγωγή υπολείπεται σημαντικά της κατανάλωσης, παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την καλλιέργειά τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να εισάγει κάθε χρόνο χιλιάδες τόνους μανιταριών. Το ΄χάσμα΄ μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης αγγίζει τους 8.000 τόνους ετησίως. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση μανιταριών αγγίζει τους 11.000 τόνους ετησίως τη στιγμή που η εγχώρια παραγωγή δεν ξεπερνά τους 3.000 τόνους. Η παραγωγή των ελληνικών μονάδων δεν επαρκεί για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση με συνέπεια την εισαγωγή 7.000 – 9.000 τόνων μανιταριών σε διάφορους τύπους επεξεργασίας και συσκευασίας.
Είναι σημαντικό να επισημανθεί, ότι ο Όμιλος MPIMPAS Group Investing εγγυάται κάθε επένδυση και εξασφαλίζει όλους τους επενδυτές, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθούν.
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΜΙΛΟΥ
Λεωφ. Μαραθώνος 68-70
153 51 Παλλήνη
Tηλ.: 210 6033934,-150, 6945 986878



LamiaTimes.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή



-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …