Στο Cinque Accademia del vino στη Λαμία γιορτάζουν με αφρό και φυσαλίδα!

Στο Cinque Accademia del vino στη Λαμία γιορτάζουν με αφρό και φυσαλίδα και υποδέχονται το Domaine Karanika!

Oι μέρες των γιορτών που βρίσκονται προ των πυλών έχουν συνδυαστεί....με αφρό και ...φυσαλίδα,δηλαδή με αφρώδεις οίνους σε ευρύτερο φάσμα.Γιατί μόνο τα κρασιά που παράγονται στην γαλλική Καμπανία μπορούν να φέρουν τον χαρακτηρισμό "σαμπάνια",ενώ τα κρασιά με αφρισμό εκτός αυτής της γεωγραφικής περιοχής χαρακτηρίζονται ως "αφρώδεις οίνοι". Στο Cinque έχουμε την χαρά και την τιμή να καλωσορίσουμε, τους εκλεκτούς και με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό,αφρώδεις οίνους από το Αμύνταιο,που με πολύ μεράκι και αγάπη επιμελούνται ο Laurens Hartman και η σύζυγός του Annet.
O Λαυρέντης,για όλους εμάς τους φίλους του,με μητέρα από το Βόλο-εξ ου και το επίθετο Καρανίκα που φέρει το οινοποιείο-κυνηγώντας το όνειρό του και το καλό κρασί,εγκατέλειψε την Ολλανδία και εγκαταστάθηκε στη φιλόξενη και γόνιμη για το σταφύλι περιοχή του Αμυνταίου. Εκεί,δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα,στην περιοχή Λεβαία, βρίσκεται ο αμπελώνας των 50 στρεμμάτων βιοδυναμικής καλλιέργειας και το οινοποιείο που είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα ώστε το σταφύλι να ακολουθεί την βαρύτητα.
Μεταξύ των κρασιών που παράγει το οινοποιείο Καρανίκα είναι το γνωστό στους φίλους του Cinque ασύρτικο Terra Levea, αλλά και δύο αφρώδεις οίνοι που θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Σάββατο το μεσημέρι,στις 14 του Δεκέμβρη.Η παραγωγή γίνεται με την κλασσική οινοποίηση με δεύτερη ζύμωση μέσα στη φιάλη(methode traditionelle), από 100% ξινόμαυρο. Ο λευκός αφρώδης οίνος είναι ένας οίνος Blanc de Noir,που σημαίνει ότι από κόκκινο σταφύλι παράγεται λευκό κρασί,έχει κρεμώδη αφρισμό και μακριά επίγευση.Τα αφρώδη κρασιά του κτήματος συμπληρώνει και το ροζέ αφρώδες κρασί,και τα δύο όμως σε περιορισμένο αριθμό φιαλών,τα οποία αριθμούνται και χρονολογούνται χειρόγραφα..Σημειώνουμε ότι ο σημαντικός οινοδημοσιογράφος Tom Stevenson χαρακτήρισε τον αφρώδη του Κτήματος Καρανίκα σαν έναν από τους πολλά υποσχόμενους στο παγκόσμιο στερέωμα! 
Το Σάββατο το μεσημέρι λοιπόν στο Areritivo di vino, o Laurens θα βρίσκεται μαζί μας για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά του για τις ....φυσαλίδες των κρασιών του!!!

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!