Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Πραγματοποιήθηκε η έκτη απευθείας διάθεση προϊόντων

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης – Λαμία 2-12-2013
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο parking της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, η έκτη απευθείας διάθεση προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες". Περιλάμβανε τα άριστα και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες προϊόντα: Τυρί φέτα & γίδινο Λαμίας, αλεύρι Λαμίας, παραδοσιακά ζυμαρικά Λαμίας, φασόλια & ρεβίθια Φυλιαδώνας Δομοκού, φακές Χαλκιάδων Φαρσάλων, φασόλια γίγαντες Καστοριάς, ανθόμελο & ελατόμελο Ν. Ικονίου Σοφάδων και εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια) Αργολίδας. 
 Συνεχίστηκε η διεύρυνση της κίνησης αφού ποσοστό 32% των παραγγελιών έγινε από συμπολίτες μας που παρήγγειλαν για πρώτη φορά ενώ η επιπλέον συμμετοχή, σε σχέση με τις εμπρόθεσμες 420 παραγγελίες, ξεπέρασε το 50%. Ταυτόχρονα έγινε συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά, πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών και σχολικών ειδών σε συνεργασία με τους συλλόγους εκπαιδευτικών του νομού μας. Επίσης, στηρίξαμε την κίνηση της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά των πλειστηριασμών, με διανομή ενημερωτικού υλικού και συλλογή υπογραφών, στην οποία ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι συμμετέχοντες. 
Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε, όλους εσάς που συμμετείχατε στη διάθεση, τους παραγωγούς για την άψογη συνεργασία μαζί μας και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους εθελοντές που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθούν μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η επόμενη διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και επιδιώκουμε αναλόγως της διαθεσιμότητας και των τιμών να περιλαμβάνει Πατάτες, Τυρί, Εσπεριδοειδή, Κρεμμύδια και Ελαιόλαδο, ίσως μαζί και με κάποια άλλα προϊόντα χρήσιμα για τις γιορτές.
 Οριστική ανακοίνωση γι’ αυτά και για τις προθεσμίες παραγγελιών θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες. Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνο 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία. 
Η Συντονιστική Ομάδα

Επικοινωνία: XMLamias@gmail.com

Ιστοσελίδα : http://www.kastrolamias.gr

Τηλέφωνο : 6985603574 & 6906981623

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ