Το δεύτερο καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου ... είναι Κρητικό!‏

Η συσκευασία του παραπέμπει σίγουρα σε κάποιο πολυτελές και πανάκριβο άρωμα. Το διακριτικό μπουκάλι και το ξύλινο κουτί, προετοιμάζουν τον αγοραστή για μια συναρπαστική γευστική εμπειρία, που σίγουρα άλλωστε, δοκιμάζει κανείς, όταν γεύεται κρητικό ελαιόλαδο! Το ελαιόλαδο "One" που ο Independent έχει χαρακτηρίσει ως τη "σαμπάνια των ελαιολάδων" έχει ήδη κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, ενώ οι τρεις φίλοι και συνέταιροι δεν επαναπαύονται...

Οι δύο από τους τρεις βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και ο τρίτος στην Κρήτη, στην περιοχή της Φοινικιάς, στο Ηράκλειο. Όπως είπε στο Cretalive ο Γιώργος Τζίφας από την Κρήτη, οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό . Έτσι εμπνεύστηκαν την ιδιαίτερη συσκευασία του ελαιολάδου, που περισσότερο ... άρωμα θυμίζει, καλλιεργώντας υποσυνείδητα την εντύπωση της πολυτέλειας στον καταναλωτή. Η εφημερίδα "Independent" κατατάσσει το One στη δεύτερη θέση του κόσμου, πίσω από το σιτσιλιάνικο Nunez de Prado. Το κρητικό One είναι όντως ακριβό. Στην Αγγλία το μισό κιλό πωλείται ως και 39 στερλίνες. Στην Ελλάδα μέσω Internet μπορεί κανείς να προμηθευτεί την ίδια ποσότητα αντί 24 ευρώ.

Πώς κινήθηκαν; Πήγαν κατευθείαν στο Λονδίνο, θεωρώντας την πόλη ... τη Μέκκα της Γεύσης. Μετά από το Λονδίνο, το "One" ταξιδεύει σε Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Αμερική και Κίνα!

Όσο για το βραβείο που ήρθε για το "One" ήταν μάλλον αναπάντεχο... Οι τρεις συνέταιροι πάντως δεν επαναπαύονται στις ... δάφνες τους, καθώς ετοιμάζουν ήδη το επόμενο βήμα τους!

Cretalive
-->
Νεότερη Παλαιότερη