Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρηματιστήριο εμπορευμάτων στην Αθήνα και Foodosophy. Κοινός στόχος η ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων.

Χρηματιστήριο εμπορευμάτων στην Αθήνα και Foodosophy. Κοινός στόχος η ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων. Σε ένα εντελώς νέο χρηματιστηριακό περιβάλλον καλούνται να προσαρμοστούν–και να αναζητήσουν ευκαιρίες-οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, άνοιξε το τελευταίο διάστημα και η συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός χρηματιστηρίου εμπορευμάτων στην Αθήνα. 
Πόσο κοντά όμως βρισκόμαστε σε κάτι τέτοιο; Ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, μιλώντας στη Real money (εφημερίδα Real news-12 Μαΐου 2013), σημειώνει ότι η ταχύτητα υλοποίησης ενός τέτοιου έργου «μπορεί να είναι άμεση, αφού η ΕΧΑΕ διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές». Διευκρινίζει ωστόσο ότι η διάσταση που έχει πάρει στον Τύπο το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνεται στον βαθμό ωρίμανσης του έργου. 
Ο Σωκρ. Λαζαρίδης κάνει λόγο για έντονο ενδιαφέρον κυρίως από ξένους επενδυτές για τον τομέα της μεσογειακής διατροφής και των αγροτικών προϊόντων, προσθέτοντας ότι το Χ.Α. μπορεί πράγματι να εντάξει αυτήν την αγορά σε μια σειρά σημαντικών βημάτων που ήδη έχουν γίνει για την υποστήριξη και την ανάδειξη αυτού του τομέα. 
Το Χ.Α. μάλιστα έχει ήδη προετοιμάσει για να «υποδειχθεί» και να ενισχύσει το ενδιαφέρον αυτό. Δημιούργησε ένα συνοπτικό οδηγό με θέμα την ελληνική διατροφή (Greek Food-The Story), στον οποίο παρουσιάζονται οι βασικοί τομείς του κλάδου Αγροτικών προϊόντων – Τροφίμων και Ποτών, καθώς και εταιρείες κάθε τομέα, αλλά και έναν ειδικό ιστοτόπο, ο οποίος παρέχει σε Έλληνες αλλά και ξένους επενδυτές λεπτομερή εικόνα για βασικούς τομείς του συγκεκριμένου κλάδου, τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους. 
 Στο μεταξύ, οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις περί συλλογικών επενδύσεων (venture capitals) και η μέσω αυτών προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων αποτελούν τον κεντρικό άξονα της διοίκησης του Χ.Α. για την ενίσχυση του κλάδου της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Και στην κατεύθυνση αυτή, σημειώνει ο Κος Λαζαρίδης, είναι συνεχής η προσπάθεια ώστε «να αναδείξουμε ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός εταιρειών με αξιόλογα προϊόντα». Το παραπάνω άρθρο μας έδωσε την αφορμή να δηλώσουμε ότι αυτές τις αξιόλογες εταιρείες αναγνωρίζουμε στο εμπορικό κέντρο Greek Foodosophy-Ελληνική Τροφοσοφία. www.Foodosophy.gr 
 Στόχος μας η ανάδειξη των αξιόλογων αγροτοδιατροφικών προϊόντων κατευθείαν στο καταναλωτικό κοινό. Μέσα από το εμπορικό κέντρο Greek Foodosophy τα πιο αξιόλογα ελαιόλαδα, ζυμαρικά, κρασιά, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, όσπρια, αναψυκτικά κλπ, βρήκαν το δρόμο τους για ανάδειξη στους καταναλωτές. Έτσι ελληνικές παραγωγικές μονάδες έχουν την δυνατότητα να «βγουν» δυναμικά για την λιανική τους πώληση μέσα από ένα αξιοπρεπές χώρο, σε ώρες καταστημάτων. Οι καταναλωτές από την άλλη έχουν την δυνατότητα να βρουν με εύκολο τρόπο συγκεντρωμένα τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, σε ένα εμπορικό κέντρο με πολλαπλές δραστηριότητες. 
 Δεύτερος στόχος οι εξαγωγές. Έχουν προγραμματιστεί εμπορικές αποστολές με επιχειρηματίες που θα επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο έχοντας ένα ισχυρό κίνητρο να βρουν συγκεντρωμένους δεκάδες παραγωγούς, που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν κοστοβόρα η επίσκεψη ενός εκάστου στον τόπο δραστηριοποίησης του. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν ελληνικά προϊόντα και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με δεκάδες επιχειρηματίες πρόσωπο με πρόσωπο. Μέσω του Greek Fodoosophy τα ελληνικά προϊόντα βρίσκουν το δρόμο τους και για τις αγορές του εξωτερικού.


-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …