Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Σαρώνει» τις αγορές το τσάι Ολύμπου

ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
 «Σαρώνει» τις αγορές το τσάι Ολύμπου
www.larissanet.gr
ΦΩΤ. ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
τσάι Ολύμπου
τσάι Ολύμπου (1)
Στην Καριά Ολύμπου  και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα φυτρώνει ένα μοναδικό προϊόν, το τσάι Ολύμπου.
Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι νέοι της περιοχής στέφονται στην καλλιέργεια του «Τσάι Όλυμπου» και ήδη υπάρχει μεγάλο  ενδιαφέρον τόσο από την ελληνική αγορά όσο και από τις αγορές του εξωτερικού κυρίως τις Γερμανίας.
τσάι Ολύμπου (2)
τσάι Ολύμπου (3)

τσάι Ολύμπου (5)
Ο Δημήτρης Χαλκιάς ένας νέος παραγωγός δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ήδη έχουμε  πουλήσει τη φετινή παραγωγή. Δεχόμαστε τηλέφωνα καθημερινά για παραγγελίες τις οποίες δεν μπορώ να εξυπηρετήσω. Ελπίζω του χρόνου να έχει  οργανωθεί μια ομάδα παραγωγών ώστε να υπάρχουν αρκετές  ποσότητες αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
τσάι Ολύμπου (6)
τσάι Ολύμπου (8)τσάι Ολύμπου (11)
Το «Τσάι Ολύμπου»  διάσημο χάρη στο Μυθικό Βουνό ανήκει στο   γένος Sideritis L.  Οι ευεργετικές επιδράσεις οφείλονται στην  αντιφλεγμονώδη, βακτηριοστατική και αντιοξειδωτική δράση του. Μάλιστα συστήνεται από ειδικούς η κατανάλωση του κάθε μέρα.  Eπιπλέον ολοένα και περισσότερες έρευνες  επισημαίνουν τις θαυματουργές ιδιότητες του ελληνικού τσαγιού του Ολύμπου  και τη συμβολή του ακόμη στη μάχη εναντίον της ασθένειας Αλτσχάιμερ.
-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ