Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιδρυτική Συνέλευση κίνησης «Χωρίς Μεσάζοντες»


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 05-04-2013

Ιδρυτική  Συνέλευση κίνησης «Χωρίς Μεσάζοντες» 


Τη Δευτέρα 8 Απριλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, συγκαλούμε τη δεύτερη και ιδρυτική ανοιχτή συνέλευση, με θέμα τη δημιουργία στην περιοχή μας κίνησης στα πλαίσια του πανελλαδικού δικτύου «Χωρίς Μεσάζοντες».
Είναι το επόμενο βήμα μετά την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση-συνέλευση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Συλλογικοτήτων Λαμίας στις 27 Μαρτίου, όπου διαπιστώθηκε ομόφωνα από τους συμμετέχοντες η αναγκαιότητα δημιουργίας μόνιμης κίνησης και ορίστηκε 14μελής προσωρινή Συντονιστική Ομάδα, η οποία ανέλαβε και την ιδρυτική προετοιμασία της κίνησης.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την  επιτυχία του εγχειρήματος είναι  η ενεργή συμμετοχή τόσο των πολιτών, με προσφορά εθελοντικής εργασίας για την λειτουργία της κίνησης, όσο και των παραγωγών με την απευθείας διάθεση, σε λογικές τιμές, των προϊόντων τους. Σκοποί του εγχειρήματος αυτού είναι:
 Η ανάπτυξη  πνεύματος και βιώσιμων δομών  αλληλεγγύης και συνεργασίας.
 Η ενίσχυση, ανάπτυξη και προώθηση της ντόπιας παραγωγής.
 Η απ’ ευθείας  διάθεση φθηνών ποιοτικών προϊόντων  στους καταναλωτές.
Τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα στην ιδρυτική συνέλευση της Δευτέρας, είναι:
1) Συγκρότηση - Οργανωτικά (Όνομα κίνησης, Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας και Αλληλεγγύης πανελλαδικού δικτύου, Κείμενο αρχών, Σκοποί της κίνησης-«Ποιοι είμαστε», διάφορα άλλα οργανωτικά).
2) Τρόπος διάθεσης προϊόντων (Διαδικασία επιλογής προϊόντων, σειρά προτεραιότητας, Ψηφοφορίες επιλογής, Συμφωνητικά με παραγωγούς, Ερωτηματολόγιο παραγωγών, Πιστοποιητικά παραγωγών).
3) Προτάσεις για διάθεση προϊόντων (περιλαμβάνει: Ενημέρωση για προσφορές τοπικών προϊόντων από Συντονιστική, Προσφορές - παρουσιάσεις επί τόπου παραγωγών, Συζήτηση και προτάσεις για τις πρώτες δράσεις διάθεσης προϊόντων).

Η προσωρινή Συντονιστική Ομάδα

                                        Επικοινωνία: XMLamias@gmail.com

-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …