Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Σπέτσες ως τόπος διαμονής


Η τουριστική σεζόν στις Σπέτσες, ήταν έως πολύ πρόσφατα, αυστηρώς θερινή. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί μονάδες καταλυμάτων που δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν υπηρεσίες κυρίως στον χειμερινό επισκέπτη.Οι Σπέτσες ως τόπος προσωρινής διαμονής προσφέρουν στον επισκέπτη εναλλακτικές επιλογές που θα τον ικανοποιήσουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή και αν επιλέξει. 

Όσον αφορά στα Ξενοδοχεία και τα λοιπά καταλύματα του νησιού, υπάρχει μια ευρεία γκάμα επιλογής ανάλογα με τις ανάγκες μας και τον προϋπολογισμό μας. Σαφώς δεν υφίστανται Ξενοδοχειακές μονάδες ανάλογες αυτών που συναντούμε σε μεγάλα Κυκλαδίτικα νησιά, άλλωστε οι Σπέτσες ελκύουν κυρίως Έλληνες και δη, όσους δεν επιθυμούν να αποτελούν ποσοστό του μαζικού τουρισμού.

Εκτός από την κλασική μορφή Ξενοδοχειακών Μονάδων, με πολύ καλές προσφερόμενες υπηρεσίες, στις Σπέτσες υπάρχουν πολυτελή διαμερίσματα, πολυτελείς νεόδμητες μονοκατοικίες προς εποχιακή ενοικίαση αλλά και προσιτές οικονομικά πανσιόν και ξενώνες. Μέσω αυτής της ιστοσελίδας ελπίζουμε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην αναζήτησή σας για το ιδανικό σας κατάλυμα. Η μεγαλύτερη επιτυχία μας θα είναι να συμβάλλουμε έστω και λίγο στο να γίνει ανεπανάληπτα ωραία η παραμονή σας, στο νησί μας.

 Καλή διαμονή στις Σπέτσες!

Πηγή->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ