Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!! «Π.Ε.Σ. ΔΕΜΠΟΝΕΡΑΤΑ»

ΕΛΠΙΔΑ  ΜΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!

«Π.Ε.Σ. ΔΕΜΠΟΝΕΡΑΤΑ»

 Με  έδρα την Αθήνα (οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου  αρ. 12, Τ.Κ. 10558) συνιστάται Σωματείο με την επωνυμία «ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ, ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» και υπό το διακριτικό τίτλο «Π.Ε.Σ. ΔΕΜΠΟΝΕΡΑΤΑ».

Στις προθέσεις του συλλόγου είναι  να ιδρύσει γραφεία-παραρτήματα  του και σε άλλα μέρη της χώρας ή στο εξωτερικό.

Σκοποί  του Συλλόγου είναι :

Ι. Η διά του πνεύματος της φυσιολατρίας και του αθλητισμού πνευματική και σωματική προαγωγή των μελών του Συλλόγου, η καλλιέργεια και διάδοση της αγάπης των μελών προς τη φύση, η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος και η διάδοση του εκδρομικού πνεύματος και του εθελοντισμού.

ΙΙ. Η ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς με τη μελέτη και ανάδειξη των φυσικών και αρχαιολογικών θησαυρών, τη διαφύλαξη, αξιοποίηση και προβολή των ιστορικών μνημείων, της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης, αρχιτεκτονικής, λαογραφίας κ.λπ.

ΙΙΙ. Η προστασία και βελτίωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η ανάδειξη των φυσικών καλλονών και ο εξωραϊσμός του τοπίου.

Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές  στην κυρία ΑΝΝΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ      email:a_arabantinou@yahoo.com

ΤΗΛΕΦΩΝΑ:  212 1026776 και 6938 335116
  
ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ  ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ …ΚΡΙΣΗ!!Φίλοι και Φίλες,

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου «Π.Ε.Σ. ΔΕΜΠΟΝΕΡΑΤΑ»

σας ανακοινώνουμε ότι

Το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 και  ώρα 15:00

 χορεύουμε σε Latin ρυθμούς στη Σχολή Χορού «Φωκάς Ευαγγελινός»


Σας περιμένουμε να περάσουμε μια υπέροχη ημέρα στην πανέμορφη ελληνική φύση!
-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …