Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προτείνουν επιβολή φόρου στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια


Προτείνουν επιβολή φόρου στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια Σε μια σκληρή ανακοίνωση με τίτλο: «Μήπως να φορολογηθεί και το κατούρημα των ζώων;» προχώρησε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας – ΣΕΚ σχολιάζοντας με τον καυστικό αυτό τρόπο τις εξελίξεις με την φορολόγηση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου. Ο ΣΕΚ, χαρακτηρίζει βάναυσα, τα προτεινόμενα μέτρα και καταλήγει αναφέροντας: «Αφού δεν υπάρχει πλέον ίχνος φιλότιμου και ντροπής σε αυτούς που μας κυβερνούν δεν απομένει τίποτε άλλο στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους παρά μόνο ο αγώνας για να σταματήσουμε τη λαίλαπα αυτή των νέων μέτρων». 
 Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΕΚ: 
Μετά τα βάναυσα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος των ήδη εξαθλιωμένων αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλά και των συνταξιούχων αγροτών που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ κατάργηση της 13ης και 14ης αγροτικής σύνταξης μείωση του ποσοστού επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες και ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους από το 11% στο 6% αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη 
 Η Τρόικα και οι μνημονιακοί υπόδουλοί της χτύπησαν εκ νέου. Έφθασαν στο σημείο να προτείνουν επιβολή φόρου στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια και τους βοσκότοπους, τους πλέον κρίσιμους συντελεστές αγροτικής παραγωγής, το μοναδικό εργαλείο παραγωγής των αγροτών και των κτηνοτρόφων, γιατί φαίνεται τα θεωρούν είδος πολυτελείας.
 Αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο πια για να φορολογήσουν τους προτείνουμε να φορολογήσουν το κατούρημα των ζώων. Με δεδομένο ότι κατουράνε τουλάχιστον 15 φορές την ημέρα αντιλαμβάνεστε τι φόροι θα εισπραχτούν. Αφού δεν υπάρχει πλέον ίχνος φιλότιμου και ντροπής σε αυτούς που μας κυβερνούν δεν απομένει τίποτε άλλο στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους παρά μόνο ο αγώνας για να σταματήσουμε τη λαίλαπα αυτή των νέων μέτρων. 

 Πηγή: http://www.agrotypos.gr/-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ