Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα αναλγητικά της φύσης

Ενοχλήσεις και πόνοι όπως αυτοί της περιόδου της και των αρθρώσεων πέρα από φαρμακευτικές ουσίες όπως τα διάφορα παυσίπονα μπορούν να αντιμετωπιστούν και με τα βότανα και τις ουσίες που μας προσφέρει η φύση. Η αξιοποίησή τους μπορεί να οδηγήσει στη μείωση της συχνής λήψης φαρμάκων.


Δείτε τα φυσικά αναλγητικά για 4 συνηθισμένους πόνους…

Πονοκέφαλος: Η φυσική ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων είναι το φυτό πετασίτης καθώς οι χημικές ουσίες που απελευθερώνει εμποδίζουν τις φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία που ευθύνονται για τις ημικρανίες. Μπορεί να αξιοποιηθεί με τη μορφή αφεψήματος.

Πόνοι των αρθρώσεων: Αντιμετωπίστε τους πόνους αυτούς με ιχθυέλαιο που περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ωμέγα-3 βοηθούν στη μείωση των ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και πόνο στις αρθρώσεις, ενώ σύμφωνα με σχετικές μελέτες, βελτιώσουν και τα συμπτώματα τέτοιων παθήσεων.

Πόνοι και κράμπες της περιόδου: Τα δυσάρεστα συμπτώματα της περιόδου από τα οποία πολλές γυναίκες υποφέρουν, μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο με τη βοήθεια της βιταμίνης Ε. Μπορεί να βρεθεί σε λαχανικά καθώς και φυτικά έλαια και μαργαρίνες και δρα μειώνοντας τα επίπεδα προσταγλανδινών, ορμονών που συνδέονται με τους πόνους κατά την περίοδο.

Μυϊκοί πόνοι και πιασίματα: Αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιρρευματικές ιδιότητες έχει το βότανο αρπαγόφυτο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ρευματικών πόνων.

Πηγή: newsbeast.gr-->

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ