Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βραβείο του TripAdvisor σε ξενώνα αγροτουρισμού στην Κρήτη

Μπορεί η χώρα μας να βάλλεται πανταχόθεν και να παρουσιάζεται δήθεν ως ανασφαλής και επικίνδυνος προορισμός, από κάποια ξένα και σκοτεινά κέντρα, αλλά οι διακρίσεις δεν λείπουν και οι επίσημοι φορείς του εξωτερικού δεν δείχνουν να πτοούνται από την αβάσιμη προπαγάνδα. Χαρακτηριστική περίπτωση ο ξενώνας οικοτουρισμού «Achlada – Mourtzanakis Residence», που με ιδιαίτερο μεράκι έφτιαξαν και συντηρούν η Σμαρώ και ο Μάρκος.

Πρόσφατα επιβραβευτήκαν για δεύτερη φορά με το σήμα «Recommended on TripAdvisor" με βάση τα άριστα σχόλια των πελατών από τις διαφορές χώρες που επισκεφτήκαν τον ξενώνα και απόλαυσαν μια αξέχαστη διαμονή στην Κρήτη.

Το «Achlada – Mourtzanakis Residence» βρίσκεται στην όμορφη φύση του χωριού Αχλάδα, 18 χλμ δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα «κοσμοπολιτικό» ξενώνα με Γάλλους, Άγγλους, Γερμανούς, Ρώσους, Ιταλούς και φέτος.... Κινέζους επισκέπτες.

Οι οικοδεσπότες Σμαρώ και Μάρκος προβάλλουν μέσω του ξενώνα τους την Κρητική διατροφή, την κρητική φιλοξενία και παρέχουν πολιτιστικές πληροφορίες για την αυθεντική Κρήτη.

CretaliveΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ