Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρότυπα ανάπτυξης το Οροπέδιο Λασιθίου και οι Πρέσπες ... από τον ΟΟΣΑ

Μία από τις δύο περιοχές που επελέγησαν στην Ελλάδα από τον ΟΟΣΑ για την εκπόνηση μελετών ολοκληρωμένης ανάπτυξης είναι το Οροπέδιο Λασιθίου, χάρη στην παρέμβαση του περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη, που με τη συνεργασία του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, Γ.Μηλιαρά και, προφανώς, την καταλυτική συμβολή της πρέσβειρας της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, Τ.Μπιρμπίλη.

Ο ΟΟΣΑ "εστιάζει" στο Οροπέδιο Λασιθίου και τις Πρέσπες, δύο περιοχές που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά ως μειονεκτικές περιοχές και πρόκειται να εκπονήσει μελέτες ανάπτυξης, ώστε οι περιοχές αυτές να αποτελέσουν πρότυπα ανάπτυξης και για άλλες περιοχές που παρουσιάζουν όμοια χαρακτηριστικά.

Ήδη, Περιφέρεια, δήμος και ΟΟΣΑ βρίσκονται σε συζητήσεις ενόψει της υπογραφής των τριμερών προγραμματικών συμβάσεων, ενώ την ευτυχή αυτή εξέλιξη αναμένεται να παρουσιάσει ο Στ.Αρναουτάκης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιείται, σήμερα στις 15.00, στο δ.δ. Τζερμιάδων.

Το Cretalive επικοινώνησε με το δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γ.Μηλιαρά, ο οποίος τόνισε: "Εμείς είμαστε θερμοί. Ο κ.Αρναουτάκης μας βοήθησε πολύ. Όμως δε θέλουμε μόνο μια μελέτη και ευχολόγια, αλλά αυτό που κάνει ο ΟΟΣΑ, δηλαδή ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και τρόπους εφαρμογής".


Cretalive
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ