Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φθηνότερα τα ελληνικά ξενοδοχεία

Ο τρίτος φθηνότερος προορισμός είναι η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τις τιμές για κρατήσεις μέσω εξειδικευμένων διαδικτυακών συστημάτων, εν συγκρίσει με τις αντίστοιχες τιμές σε άλλες 23 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με στοιχεία της Trivago που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης επισημαίνει ότι η πολιτική αβεβαιότητα μετά τις εκλογές έχει προκαλέσει μείωση κατά 50% στον ρυθμό εισόδου νέων κρατήσεων στα συστήματα των ξενοδοχείων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago, η μέση τιμή των ξενοδοχείων στην Ελλάδα και στην Αθήνα βρίσκεται πλέον σχεδόν στα επίπεδα της τιμής των ξενοδοχείων σε χώρες και πρωτεύουσες της ανατολικής Ευρώπης. Ειδικότερα, η μέση τιμή στην Ελλάδα για μία διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου τον Μάιο στα διαδικτυακά σύστημα που παρακολουθεί η Trivago διαμορφώθηκε στα 92 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011.


Ετσι, από την έκτη θέση πέρυσι με τη φθηνότερη μέση τιμή (98 ευρώ) μεταξύ των 24 ευρωπαϊκών χωρών καταλαμβάνει, φέτος, την τρίτη θέση μαζί με τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. Πιο φθηνός προορισμός σε ό,τι αφορά τη διαμονή είναι η Βουλγαρία με 65 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο και ακολουθεί η Πολωνία με 90 ευρώ. Αμεσα ανταγωνιστικοί προορισμοί προς την Ελλάδα έχουν ακριβότερες ξενοδοχειακές τιμές. Για παράδειγμα, η μέση τιμή στην Τουρκία διαμορφώνεται στα 148 ευρώ, στην Ισπανία στα 110 ευρώ και στην Κύπρο στα 104 ευρώ.


Στην πρώτη θέση των χωρών με τις υψηλότερες ξενοδοχειακές τιμές βρίσκονται η Ελβετία με 224 ευρώ και ακολουθεί η Σουηδία με 178 ευρώ και η Νορβηγία και η Ρωσία με 172 ευρώ.http://www.paseges.gr/el/news/Fthhnotera-ta-ellhnika-xenodoheiaΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ