Φθηνότερα τα ελληνικά ξενοδοχεία

Ο τρίτος φθηνότερος προορισμός είναι η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τις τιμές για κρατήσεις μέσω εξειδικευμένων διαδικτυακών συστημάτων, εν συγκρίσει με τις αντίστοιχες τιμές σε άλλες 23 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με στοιχεία της Trivago που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης επισημαίνει ότι η πολιτική αβεβαιότητα μετά τις εκλογές έχει προκαλέσει μείωση κατά 50% στον ρυθμό εισόδου νέων κρατήσεων στα συστήματα των ξενοδοχείων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trivago, η μέση τιμή των ξενοδοχείων στην Ελλάδα και στην Αθήνα βρίσκεται πλέον σχεδόν στα επίπεδα της τιμής των ξενοδοχείων σε χώρες και πρωτεύουσες της ανατολικής Ευρώπης. Ειδικότερα, η μέση τιμή στην Ελλάδα για μία διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου τον Μάιο στα διαδικτυακά σύστημα που παρακολουθεί η Trivago διαμορφώθηκε στα 92 ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011.


Ετσι, από την έκτη θέση πέρυσι με τη φθηνότερη μέση τιμή (98 ευρώ) μεταξύ των 24 ευρωπαϊκών χωρών καταλαμβάνει, φέτος, την τρίτη θέση μαζί με τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. Πιο φθηνός προορισμός σε ό,τι αφορά τη διαμονή είναι η Βουλγαρία με 65 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο δωμάτιο και ακολουθεί η Πολωνία με 90 ευρώ. Αμεσα ανταγωνιστικοί προορισμοί προς την Ελλάδα έχουν ακριβότερες ξενοδοχειακές τιμές. Για παράδειγμα, η μέση τιμή στην Τουρκία διαμορφώνεται στα 148 ευρώ, στην Ισπανία στα 110 ευρώ και στην Κύπρο στα 104 ευρώ.


Στην πρώτη θέση των χωρών με τις υψηλότερες ξενοδοχειακές τιμές βρίσκονται η Ελβετία με 224 ευρώ και ακολουθεί η Σουηδία με 178 ευρώ και η Νορβηγία και η Ρωσία με 172 ευρώ.



http://www.paseges.gr/el/news/Fthhnotera-ta-ellhnika-xenodoheia



Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη