Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Δήμος Καρπενησίου στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού NEXUS

Ο Δήμος Καρπενησίου στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού NEXUS

Από τις 29 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 1η Διεθνής Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού NEXUS. Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετείχε επιτυχώς με δικό του περίπτερο, προσκαλώντας όλους αυτούς που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο MEC, στην Παιανία, να επισκεφθούν το Δήμο Καρπενησίου και να ζήσουν τις ξεχωριστές εμπειρίες που τους προσφέρει η Ευρυτανική φύση.

Ο Δήμος Καρπενησίου με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας και πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, δημιούργησε ένα ξεχωριστό περίπτερο, αποκλειστικά και μόνο από αντικείμενα που του παραχωρήθηκαν δωρεάν από τους επαγγελματίες του τόπου.

Στα πλαίσια της έκθεσης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σταμάτης πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις δυνατότητες που προσφέρει ο Δήμος Καρπενησίου στον επισκέπτη, τις υποδομές αλλά και τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που αναπτύσσονται στο Δήμο Καρπενησίου.

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλες τις επιχειρήσεις που προμήθευσαν το Δήμο με τα απαραίτητα για το στήσιμο του περιπτέρου, το Επιμελητήριο Ευρυτανίας που συνέδραμε αποτελεσματικά στην οργάνωση αλλά την κ. Ντέμη Δημητρακοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά της.

Η συμμετοχή του Δήμου στη NEXUS, την ίδια στιγμή που στο Καρπενήσι βρίσκονταν εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία εναλλακτικού τουρισμού της Αγγλίας, έρχεται να συμπληρώσει τη συντονισμένη προσπάθεια από πλευράς του Δήμου Καρπενησίου για την ενίσχυση του τουρισμού στον τόπο μας. 
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …