Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη Άγγλων Τουριστικών Πρακτόρων στο Δήμο Καρπενησίου

Επίσκεψη Άγγλων Τουριστικών Πρακτόρων στο Δήμο Καρπενησίου
Στο Δήμο Καρπενησίου θα βρεθούν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 έως και τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 έξι άγγλοι τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Μεγάλης Βρετανίας.
Η επίσκεψη των πρακτόρων αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής του Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη στο World Travel Market, τη σημαντικότερη διεθνή διοργάνωση στον τομέα του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις αρχές Νοεμβρίου.

Εξασφαλίζοντας την πολύτιμη συνεργασία του Γραφείου του ΕΟΤ της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, ο Δήμος Καρπενησίου κατάφερε να οργανώσει ένα familiarization trip, όπως αποκαλείται στη βιομηχανία του τουρισμού, ένα δηλαδή ταξίδι εξοικείωσης με τις περιοχές του Δήμου Καρπενησίου, το φυσικό του περιβάλλον, τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στον τόπο μας.

Ένα τέτοιο ταξίδι διοργανώνεται για πρώτη φορά όχι μόνο στο Καρπενήσι αλλά γενικότερα στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι τώρα αντίστοιχες επισκέψεις διοργανώνονταν μόνο για τα μεγάλα Ελληνικά νησιά.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών στο Δήμο Καρπενησίου έχει διαμορφωθεί με τη συνεργασία και τη βοήθεια ντόπιων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Οι πράκτορες που θα επισκεφτούν το Καρπενήσι είναι:

Η κ. Helen Nelson, διευθύντρια του Ramblers Holidays που αποτελεί το κορυφαίο πρακτορείο στον περιπατητικό τουρισμό.

Ο κ. Αlexis Noel Josephidis, διευθυντής ανάπτυξης του Sunvil Holidays, γραφείου με μεγάλη παράδοση στον εναλλακτικό τουρισμό.

Ο κ. Timothy Smart και η κ. Aphrodite Smart, διευθυντής και διευθύντρια του Houses of Pelion που εξειδικεύεται στους παραδοσιακούς οικισμούς και τον περιπατητικό τουρισμό.

H κ. Hetty Schuppert από το S-Cape /HF Holidays, πρακτορείο που δίνει έμφαση στους παραδοσιακούς οικισμούς, τον περιπατητικό τουρισμό και τον οικογενειακό τουρισμό υπαίθρου.

H κ. Amanda Borrows, υπεύθυνη προγράμματος στο Green Tours, με εξειδίκευση στα προγράμματα φυσικής ζωής στην ύπαιθρο.

Τους πράκτορες θα συνοδεύει η κ. Κυριακή Μπουλασίδου, Προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε: «Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, ο Δήμος Καρπενησίου συνεχίζει να προσπαθεί δίνοντας έμφαση στον τουρισμό που αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της περιοχής μας και έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης του τόπου μας. Εξασφαλίζοντας τη συνεργασία του Γραφείου του ΕΟΤ στη Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία αλλά και τη βοήθεια πολλών ντόπιων επιχειρήσεων, ο Δήμος Καρπενησίου κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα στην αγορά της Αγγλίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί για εμάς μεγάλη επιτυχία, μιας και για πρώτη φορά διοργανώνεται στην ορεινή Ελλάδα μια τέτοιου είδους επίσκεψη ξένων τουριστικών πρακτόρων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλους τους ανθρώπους που με τις υπηρεσίες τους θα μας βοηθήσουν να αναδείξουμε το καλύτερο πρόσωπο του Δήμου Καρπενησίου».Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …