Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένας κοσμοναύτη​ς θα διαφημίζει την Κρήτη στο μετρό της Μόσχας!

Ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης Θοδωρής Γιουρτσίσκιν θα παρευρεθεί στο κρητικό περίπτερο στην έκθεση της Μόσχας
Δεν είναι μόνο το ηχητικό σποτ με τη φωνή του διασημότερου Ρώσου εκφωνητή, για την Ελλάδα που θα μεταδίδεται στο μετρό της Μόσχας, έχουμε κι άλλα καλά νέα από την έκθεση τουρισμού στη Μόσχα. Άνθρωποι του κρητικού περιπτέρου κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν όχι μόνο τους tour operators, αλλά και τους "απλούς" Ρώσους επισκέπτες της έκθεσης, που σήμερα αναμένεται να κατακλύσουν το εκθεσιακό κέντρο.

Στην προσπάθεια αυτή "επιστρατεύεται" το ... βαρύ πυροβολικό! Στο περίπτερο, αυτό, θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο ο ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτης, Θοδωρής Γιουρτσίσκιν (Γραμματικόπουλος), ο οποίος θα συμμετάσχει στα happenings που θα πραγματοποιηθούν, ενώ επίσης θα κληρωθούν και αεροπορικά εισιτήρια και διαμονές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ