Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρητικά προϊόντα στο τραπέζι του καταναλωτή χωρίς μεσάζοντες

Ξεσπαθώνουν, για μία ακόμα φορά κατά των μεσαζόντων οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, οι οποίοι βλέπουν στο κίνημα που ξεκινησε από την περιοχή της Πιερίας μία "αχτίδα ελπίδας" για καλύτερες ημέρες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους καταναλωτές.
Ήδη , σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, Γιώργο Τζωρτζάκη, εξετάζονται οι δυνατότητες που υπάρχουν για απευθείας διάθεση, μέσω διαδικτύου των κρητικών προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή.
Όπως τόνίζει ο κ. Τζωρτζάκης, αυτό θα μπορούσε να γίνει και μέσα από το site της Ομοσπονδίας και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νεώτερα, αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα ούτε με την ποιότητα των προϊόντων που θα διατίθενται ούτε και με ενδεχόμενες φορολογικές παραμέτρους που ενδεχομένως προκύψουν.

Περισσότερα στο  http://www.cretalive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ