Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Xύμα οίνοι: Η έκθεση στο Άμστερνταμ συνεχίζει την μεγάλη επιτυχία της

Η World Bulk Wine Exhibition, που αποτελεί το σημείο παγκόσμιας συνάντησης αγοραστών και πωλητών χύμα κρασιών, πραγματοποίησε την τρίτη διοργάνωσή της τον περασμένο Νοέμβριο στο RAI Amsterdam Elicium. H έκθεση τιτλοφορείται ως "το σαλόνι στο οποίο γίνονται οι συναλλαγές της μεγαλύτερης ποσότητας οίνου στον κόσμο» και έχει καταστεί απαραίτητη σε μόλις τρία χρόνια. 
Εκατό εκθέτες από την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Βραζιλία, την Χιλή, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Νέα Ζηλανδία, την Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική και την Ουρουγουάη, παρουσίασαν μια μεγάλη ποικιλία κρασιών σε 3000 επαγγελματίες επισκέπτες από πενήντα χώρες και πέντε ηπείρους που ήρθαν για να τους συναντήσουν. Ανάμεσά τους, υπήρχαν πάνω από 600 αγοραστές των οποίων η αγοραστική δύναμη είναι μεγαλύτερη από 25 εκατομμύρια εκατόλιτρα μεταξύ των οποίων συμμετείχαν εκπρόσωποι της Castel Freres και Les Grands Chais de France ή η COFCO από την Κίνα, και οι αλυσίδες τροφίμων, όπως η Tesco, η Jimro ή Unidie. Οι επισκέπτες μπορούσαν να συναντήσουν τους εκθέτες στα στάντ τους ή να δοκιμάσουν τα κρασιά στην αίθουσα γευσιγνωσίας Silent, που παρουσιάζονταν ανά ποικιλία αμπέλου και περιοχή, με βάση το fiche tecnique με τα στοιχεία της παρασκευάστριας εταιρείας.

Η έκθεση έχει επίσης δρομολογήσει διαγωνισμούς για χύμα οίνους που διοργανώθηκαν από τον εκδότη του Meininger. Εκατό δείγματα δοκιμάστηκαν κατά την πρώτη διεξαγωγή του Διεθνούς Διαγωνισμού χύδην Οίνων, στον οποίο περισσότερα από 25 κρασιά από εννέα διαφορετικά οινοποιεία αξιολογήθηκαν πάνω από 80 μονάδες στις 100.

Ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με την ποιότητα των χύμα οίνων ήταν ότι στην έκθεση WBWE διοργανώθηκε ένα συνέδριο με τον O.I.V. σχετικά με τις ορθές οινολογικές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζονται στην παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η επόμενη διοργάνωση θα χαρακτηρίζεται από την αυξανόμενη ποικιλομορφία των προϊόντων που παράγονται από σταφύλια, όπως το γλεύκος και ο χυμός σταφυλιού, τα ξύδι, τα προϊόντα απόσταξης, αλλά και τα βιολογικά και μονοποικιλιακά κρασιά τα Kosher κλπ. που η βαρύτητά τους αυξάνει με μεγάλους ρυθμούς.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …