Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Υλικά

1 κιλό μπούτι χοιρινό σε μικρά κομμάτια (μπουκιές)
10 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
2 κύβους λαχανικών
πιπέρι
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού ουίσκι
1 ποτήρι λάδι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, μόλις ασπρίσει προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το ουίσκι και το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσει αφού έχουμε προσθέσει τους 2 κύβους λαχανικών και το πιπέρι. Σταδιακά προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι νερό ανάλογα με την ανάγκη του φαγητού. Λίγο πριν σβήσουμε προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση και να μελώσει. Καλή σας όρεξη!


Κατερίνα Αντώνενα







Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη