Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καρπενήσι: Γιορτές Χειμώνα... με πολύ πάγο!!!


Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τον ΟΠΠΑΔΗΚ διοργανώνει για τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του, τις "Γιορτές Χειμώνα 2011-2012".

Την παράσταση "κλέβει" το παγοδρόμιο και το "Βασίλειο των Πάγων" που θα στηθούν στη κεντρική πλατεία του Καρπενησίου...

Ένα μεγάλο παγοδρόμιο 200 τ.μ. θα στηθεί στο κέντρο της πλατείας της πόλης του Καρπενησίου και θα περιμένει μικρούς και μεγάλους επίδοξους πατινέρ, προσφέροντάς τους ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

Για ένα μήνα οι δημότες και οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ τις βόλτες τους στον πάγο.

Φέτος, ο Δήμος Καρπενησίου αντιστέκεται στην κρίση και προσπαθεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό, παρακινώντας τον καθένα ξεχωριστά να συμμετέχει σε μία μεγάλη υπαίθρια χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Το παγοδρόμιο, θα στοιχίσει στο Δήμο Καρπενησίου 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Η λειτουργία του θα είναι καθημερινή από τις 11:00 έως 23:00 και θα είναι ανοιχτό και όλες τις αργίες. Η τιμή εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 5 ευρώ για μισή ώρα και 8 ευρώ για μια ώρα. Η λειτουργία του υπολογίζεται να ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου.

Πρώτα απ’ όλα για τους δημότες μας αλλά και για τους επισκέπτες που αναμένουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων στον τόπο μας, το παγοδρόμιο αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης στην καρδιά του Δήμου Καρπενησίου.

Ο Δήμος Καρπενησίου σας προσκαλεί να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια και αυτές τις γιορτές να φορέσετε όλοι τα παγοπέδιλά σας!

Φέτος τα Χριστούγεννα στο Καρπενήσι θα είναι... μαγικά! Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ