Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χωριό Αη Βασίλη στη Στυλίδα "Παραμυθοχώρα"!


Από 9 Δεκεμβρίου εως 2 Ιανουαρίου η Δημοτική Κοινότητα Στυλίδας ετοιμάζει το μεγαλύτερο event της χρονιάς.
Το "χωριό του Αη Βασίλη".

Συμμετέχουν σύλλογοι του Δήμου μας, ο "Σύλλογος παραπληγικών Στερεάς Ελλάδας", "το χαμόγελο του παιδιού", ο σύλλογος "Φλόγα" και ομάδα εθελοντών. Η είσοδος φυσικά και θα είναι ελεύθερη.

Το χωριό θα αποτελείται από τα περίπτερα των Συλλόγων, το Σπίτι του Αη Βασίλη, το Ταχυδρομείο, το igloo των Ξωτικών, το Εργαστήρι του Αη Βασίλη, το Σπίτι Παραμυθιών και τη Νανοπολιτεία.

Στα περίπτερα των Συλλόγων, τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, θα μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκίσματα, προϊόντα Ελιάς, χειροτεχνίες, αναμνηστικά κ.α.

Στο Σπίτι του Αη Βασίλη, τη ζεστή φωλιά του χωριού, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίζονται με τον Αη Βασίλη ο οποίος θα τους προσφέρει γλυκίσματα.
Μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή!!!

Στο Ταχυδρομείου του χωριού"Στυλίδα - Βόρειος Πόλος express", θα δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς φίλους του Αη Βασίλη, να του στέλνουν γράμματα καθώς και να συμμετέχουν στο διαγωνισμό ζωγραφικής, κερδίζοντας όμορφα δώρα.

Στο igloo των Ξωτικών, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Face Painting (Ζωγραφική Προσώπου).

Στο Εργαστήρι του Αη Βασίλη θα παρουσιάζεται ο τρόπος που ο Αη Βασίλης και τα Ξωτικά του ετοιμάζουν τα δώρα των μικρών του φίλων.

Στο σπίτι των Παραμυθιών?? Αφήγηση αγαπημένων παραμυθιών στα παιδιά!

Στο Μαγικό Λούνα Παρκ, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν και οι μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν πάλι παιδιά, ενώ στη Νανοπολιτεία θα μπορούν να επισκεφθούν τα μοναδικά χειροποίητα υπερμεγέθη σκηνικά από αγαπημένα κλασσικά παραμύθια.

Σας περιμένουμε!!!
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …