Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην Πόμπια Φαιστού το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεν​νιάτικο δέντρο


Το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κρήτη, πρόκειται να στολιστεί φέτος στην Πόμπια, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.
Το Δέντρο έχει ύψος 10 μέτρων, ενώ παραχωρήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας, από την Εκκλησία και την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας. Μετά την αναγκαιότητα κοπής του, εξαιτίας πρόκλησης ζημιών στην εκκλησία Αγίας Σοφίας, το δέντρο κόπηκε, αλλά δεν έμεινε αναξιοποίητο.
Έτσι φέτος, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, πρόκειται να φωταγωγηθεί στην πλατεία Παλιού Ρολογιού, ενώ μετά τη φωταγώγηση του αναμένεται ν’ ακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις φωταγώγησης πρόκειται να συνοδευτούν από μουσικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή των DJs All D’ Allon. Στο χώρο της πλατείας ρολογιού θα βρίσκεται παράλληλα ο Άγιος Βασίλης με τους βοηθούς του ξωτικά, όπου τα παιδιά θα μπορέσουν να συνομιλήσουν μαζί του, να φωτογραφηθούν, αλλά και να παραδώσουν τα γράμματα τους. Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης και η Παιδική Χορωδία Πόμπιας, που θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην περιοχή συνεχίζονται και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας, όπου μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν κουραμπιέδες, χριστουγεννιάτικα γλυκά, αλλά και εορταστικές κατασκευές.
Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνουν παράλληλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Ειδικού Σχολείου Πόμπιας το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην πλατεία Παλιού Ρολογιού, μπροστά από το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κρήτης. Το παζάρι διοργανώνεται από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ το Σάββατο και από τις 11.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι την Κυριακή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα υπάρχει επίσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και να ασχοληθούν με πρόσθετες δραστηριότητες.
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της περιοχής κλείνουν με τα παραδοσιακά κάλαντα την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 5.00 το απόγευμα. Μικροί και μεγάλοι πρόκειται να συγκεντρωθούν μπροστά από το φυσικό δέντρο για να πουν τα κάλαντα στις γειτονιές της περιοχής και στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Πόμπιας.
Ο Δήμος Φαιστού στηρίζει την όλη προσπάθεια που γίνεται από τους Συλλόγους της περιοχής, ενώ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν την Πόμπια και το Δήμο Φαιστού τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κρήτης.

CRETALIVE NEWS
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …