Στην Πόμπια Φαιστού το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεν​νιάτικο δέντρο


Το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κρήτη, πρόκειται να στολιστεί φέτος στην Πόμπια, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.
Το Δέντρο έχει ύψος 10 μέτρων, ενώ παραχωρήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας, από την Εκκλησία και την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας. Μετά την αναγκαιότητα κοπής του, εξαιτίας πρόκλησης ζημιών στην εκκλησία Αγίας Σοφίας, το δέντρο κόπηκε, αλλά δεν έμεινε αναξιοποίητο.
Έτσι φέτος, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, πρόκειται να φωταγωγηθεί στην πλατεία Παλιού Ρολογιού, ενώ μετά τη φωταγώγηση του αναμένεται ν’ ακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις φωταγώγησης πρόκειται να συνοδευτούν από μουσικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή των DJs All D’ Allon. Στο χώρο της πλατείας ρολογιού θα βρίσκεται παράλληλα ο Άγιος Βασίλης με τους βοηθούς του ξωτικά, όπου τα παιδιά θα μπορέσουν να συνομιλήσουν μαζί του, να φωτογραφηθούν, αλλά και να παραδώσουν τα γράμματα τους. Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης και η Παιδική Χορωδία Πόμπιας, που θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην περιοχή συνεχίζονται και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας, όπου μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν κουραμπιέδες, χριστουγεννιάτικα γλυκά, αλλά και εορταστικές κατασκευές.
Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώνουν παράλληλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Ειδικού Σχολείου Πόμπιας το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην πλατεία Παλιού Ρολογιού, μπροστά από το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κρήτης. Το παζάρι διοργανώνεται από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ το Σάββατο και από τις 11.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι την Κυριακή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα υπάρχει επίσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και να ασχοληθούν με πρόσθετες δραστηριότητες.
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της περιοχής κλείνουν με τα παραδοσιακά κάλαντα την Παραμονή των Χριστουγέννων στις 5.00 το απόγευμα. Μικροί και μεγάλοι πρόκειται να συγκεντρωθούν μπροστά από το φυσικό δέντρο για να πουν τα κάλαντα στις γειτονιές της περιοχής και στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Πόμπιας.
Ο Δήμος Φαιστού στηρίζει την όλη προσπάθεια που γίνεται από τους Συλλόγους της περιοχής, ενώ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν την Πόμπια και το Δήμο Φαιστού τις ημέρες των γιορτών, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κρήτης.

CRETALIVE NEWS




Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη