Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1o Συμπόσιο Oινογνωσίας Γευσιγνωσίας “Στη Γη του Έλληνα”

To 1ο Σάββατο του Δεκέμβρη, από το πρωί θα μπορείτε να δοκιμάσετε τα βιολογικά κρασιά του κτήματος και την αληθινή κουζίνα του Chef Ηλία Σκουλά, ο οποίος θα μας μαγειρέψει “μεσαιωνικές συνταγές” από την Στερεά Ελλάδα και την Κρήτη.

Tα κρασιά μας, Arx Λευκό και Ερυθρό, Αφήλιον και Περιήλιον, θα ρέουν άφθονα και θα παντρεύονται με τις γεύσεις του εκκεντρικού Chef.
Το 1ο ανοιχτό συμπόσιο στη “Γη του Έλληνα” συμπίπτει και με την φετινή παραγωγή του τσίπουρου της οικογένειας Γκανή, και την πρόκληση μιας ακόμα δοκιμής.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα: Από Αυγή σε Αυγή
Eίσοδος & Kατανάλωση Eλεύθερη!

Οινοποιείο Γκανή - Αμπελώνες Γκανή

Ανάμεσα στο κάστρο του Δομοκού και το κάστρο (Αrx) της αρχαίας Πρόερνας, τη χώρα των Αμαζόνων, κοντά στον τάφο του Έλληνα, του γιού του Δευκαλίωνα και μόλις δυο ώρες δρόμο από την Αθήνα, βρίσκεται το γραφικό χωριό Βαρδαλή. Εκεί στεγάζεται το οινοποιείο του Βάιου Γκανή.
Πάνω στην νοτισμένη με ιστορία γη θα στηθεί ένα μοναδικό event γεύσης και οίνου το 1ο Σάββατο του Δεκέμβρη.
Το 1ο ανοιχτό συμπόσιο στη “Γη του Έλληνα” συμπίπτει και με την φετινή παραγωγή του τσίπουρου της οικογένειας Γκανή, και την πρόκληση μιας ακόμα δοκιμής.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

Η Μονή Ελεούσης Ξυνιάδος Δομοκού, εόρτασε την εύρεση της Ιεράς Εικόνος

Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα. Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβαΐδος κ. Πορφυρίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Θηβαΐδος με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία.   Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο κ. Πορφύριο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον …