Τσίπουρο από το «Κτήμα Κυρίτση» στην Ξυνιάδα Δομοκού


Στο αποστακτήριο του «Κτήματος Κυρίτση» στην Ξυνιάδα του Δομοκού, παράγονται και τα δύο είδη τσίπουρου, με και χωρίς γλυκάνισο. Το τσίπουρο παράγεται από την απόσταξη στέμφυλων που απομένουν μετά το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή μούστου για κρασί.
Κατά την απόσταξή μπορούν να προστεθούν και αρωματικά βότανα, όπως γλυκάνισο ή μάραθος και να δώσουν ανάλογες αρωματικές ιδιότητες στο απόσταγμα, καθώς και το χαρακτηριστικό θόλωμα του, όταν έρθει σε επαφή με το νερό.
Με μεθόδους παραδοσιακής απόσταξης σε συνδυασμό με τις πιο σύγχρονες τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιούν, οι αποσταγματοποιοί στο «Κτήμα Κυρίτση» έχουν μετατρέψει την εμπειρία και τη γνώση σ’ ένα άριστο γευστικό αριστούργημα!
Η άριστη και σταθερή ποιότητα, η μεστή και καθαρή γεύση του τσίπουρου «Κυρίτση» «απογειώνει» τους λάτρεις του τσίπουρου και των καλών και παραδοσιακών μεζέδων και γεύσεων!
Το τσιπουράκι «Κυρίτση» είναι «τέρψη του λάρυγγος, ευφροσύνη του ουρανίσκου, μια γλυκιά νοστιμιά» όπως θα μας έλεγε κάποιος επαγγελματίας γευσιγνώστης….
Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα το τσίπουρο «Διπλής Απόσταξης Ερυθρών Οινοσταφύλλων», «Διπλής Απόσταξης λευκών Οινοσταφύλλων» αλλά και «από Κρασί...ψημένο στα Ξύλα» από το «Κτήμα Κυρίτση» στην Ξυνιάδα.


Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε!!!

Καρέλης Δημήτρης

Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη