Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξαναζωντάνεψε το Καρναβάλι στο Δομοκό!!!

Ξαναζωντάνεψε μετά από πάρα πολλά χρόνια το Δομοκίτικο Καρναβάλι, χάρη σε μια ομάδα φίλων από το Δομοκό, τους "Εμείς κι Εμείς", οι οποίοι με πολύ αγάπη, μεράκι και κέφι, αψήφισαν τις δυσκολίες και έδωσαν την ψυχή τους στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος!
Το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους, τον αγώνα και την αγωνία τους, καθόσον η επιτυχία είναι πασιφανής! Πάνω από χίλιοι συμπολίτες μας έδωσαν βροντερό παρόν και εμψύχωσαν τους Καρναβαλιστές και τους διοργανωτές.
Η παρέλαση των αρμάτων ξεκίνησε με τα παιδάκια, τον "Ξυλοπόδαρο" του Συλλόγου Γυναικών Ομβριακής, τους "Βαρελόφρονες", τη "Τζούλια" , τους"Φουρνάρηδες", τις "Νοσοκόμες", το "ΔΝΤ" και τη "Βασίλισσα του Καρναβαλιού" να κλείνει εντυπωσιακά!!!
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και Καρναβαλιστές αλλά και τους χορηγούς, που για μια ακόμα φορά απέδειξαν πως η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να διαπρέψει!!!


Δημήτρης Καρέλης
ΟΘΡΥΣ-ΝΕΤΔείτε το video με το Καρναβάλι του Δομοκού:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ