Εκδήλωση-Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

ΟΜΙΛΟΣ  UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ  ΠΟΙΗΣΗΣ - 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 

      Εκδήλωση – Αφιερωμένη, στην Παγκόσμια  Ημέρα Ποίησης,  πραγματοποιεί ο  Όμιλος UNESCO  Νομού Πειραιώς και Νήσων, στον Πολυχώρο INTERNATIONAL ACTION ART (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1) στη Νίκαια, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 20.30μ.μ. (210-4110678, 210-4967757).

    Η βραβευμένη Λογοτέχνις- Ποιήτρια Αrt Therapy κ. Νότα Κυμοθόη και μέλος  του Ομίλου, θα απαγγέλει  ποίηση, τιμώντας και  το έτος 0ΔΥΣΣΕΑ Ελύτη 2011, ο κοινωνιολόγος και ιδρυτής της Πειραϊκής Σχολής Ελληνολογίας κ. Ηλίας Φιλιππίδης θα μιλήσει με θέμα : ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και η καθηγήτρια Ισπανικής Γλώσσας κ. Βούλα Βουργιώτη θα απαγγείλει ποιήματα των Jorge Luis Borges και Jose Marti, Εθνικού ήρωα της Κούβας, ενώ οι Ζαννέτα Καλοσκάμη και Μανταλένα Αργυράκη, πιάνο σολίστ, θα αποδώσουν μελοποιημένη ποίηση.

       Η ξεχωριστή αυτή  εκδήλωση, αποτελεί  μια καλή ευκαιρία, ώστε το κοινό  να ταξιδέψει με  τους μεγάλους  μας ποιητές. Παράλληλα  η μουσική, που  θα συνοδεύσει  την απαγγελία,  θα δώσει μιαν  άλλη διάσταση  στη βραδιά ποίησης.  Ιδιαίτερα στην εποχή μας, που μπορεί να χαρακτηριστεί ως εποχή των αντιφάσεων, των γρήγορων εξελίξεων, και διάδοσης πληροφοριών με καταιγιστικούς ρυθμούς, που μας καθιστούν απλούς παρατηρητές των γεγονότων και αποθαρρύνει την φαντασία και περιορίζει τη δημιουργικότητα, τόνισε ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) Yπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ 


ΑΓΑΠΑMΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ
KAI ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ
ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ
ΝΟΤΑ ΚΥΜΟΘΟΗ      








Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη