Ευρωπαϊκή στήριξη στον ελληνικό τουρισμό

Tη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα τουρισμού ζήτησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις, Αντώνιο Ταγιάνι.

Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε ότι δυστυχώς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν υπάρχει συγκροτημένη πολιτική για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ακριβώς είναι που ζητάνε οι χώρες του Νότου, να υπάρξει δηλαδή τέτοια πολιτική που θα επιτρέπει να αναπτύξουν αυτόν το σημαντικό τομέα της οικονομίας.

Αφού εξήγησε στον Επίτροπο τα πεπραγμένα του υπουργείου στον άξονα των μεταρρυθμίσεων στον τουριστικό κλάδο, η κ. Κεφαλογιάννη στάθηκε και στο κομμάτι του κοινωνικού τουρισμού ζητώντας ευρωπαϊκά κονδύλια.

Από τη μεριά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αφού υπογράμμισε ότι δεν νοείται Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Ελλάδα χωρίς Ευρώπη, τόνισε ότι ο τουρισμός είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση. Μάλιστα, επεσήμανε ότι εργάζεται από κοινού με την Ελλάδα και στο θέμα της βίζας για την αύξηση τόπων τουριστικών ροών από τις Χώρες εκτός Σέγκεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ





-->
Νεότερη Παλαιότερη