Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συμπόσιο οινογνωσίας-γευσιγνωσίας στη “ΓΗ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ”



Μια πραγματικά πρωτότυπη, ιδιαίτερη και άκρως επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο κάστρο του Δομοκού και το κάστρο της αρχαίας Πρόερνας, τη χώρα των Αμαζόνων, κοντά στον τάφο του Έλληνα, του γιου του Δευκαλίωνα στο γραφικό χωριό Βαρδαλή του Δομοκού.

Σ΄ ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο οινοποιείο του Βάιου Γκανή στήθηκε ένα μοναδικό event γεύσης και οίνου το Σάββατο 3 του Δεκέμβρη.

Από το πρωί πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση και δοκίμασε τα βιολογικά κρασιά του κτήματος Γκανή και την αληθινή κουζίνα του Chef Ηλία Σκουλά, ο οποίος μαγείρεψε «μεσαιωνικές» συνταγές από τη Στερεά Ελλάδα και την Κρήτη.

Με τα κρασιά του Οινοποιείου Βάιου Γκανή, Arx Λευκό και Ερυθρό, Αφήλιον και Περιήλιον και το τσίπουρο της φετινής παραγωγής να ρέουν άφθονα και να παντρεύονται με τις γεύσεις του εκκεντρικού Chef, το 1ο ανοιχτό συμπόσιο στη «Γη του Έλληνα» άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον της οινοποιίας στην Κεντρική Ελλάδα, ως μια πραγματικά άριστη εκδήλωση προβολής των τοπικών οινικών προϊόντων και όχι μόνο, τα οποία σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Οι συνδετημώνες γεύτηκαν γραβιέρες, τοπικά τυριά, παραδοσιακές χειροποίητες πίτες, ζυμωτό ψωμί, μέλι και γαμοπίλαφο, γευσιγνωσίες κρασιού, ελαιόλαδου, μελιού, γαλατόπιτες, χαλβάς Φαρσάλων και το εξαιρετικό τσίπουρο της οικογένειας Γκανή.

Ακόμη Ο εκκεντρικός σεφ ετοίμασε τη “Βεντέτα”, το φουκάκι, Τσιγαριαστό, Μύδια ντολμά, τηγανιές από την Ήπειρο και τη Μάνη καθώς, κριάρι με ρεβίθια και άλλες ξεχασμένες αλλά τόσο νόστιμες ελληνικές συνταγές που έρχονται από το μεσαίωνα ως τις μέρες μας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και έκλεισε αργά το βράδυ με χορούς και τραγούδια από παραδοσιακά Ελληνικά συγκροτήματα απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στο Video-Wall προβαλλόταν η ιστορία και τα προϊόντα της περιοχής Φθιώτιδας και Δομοκού.

Στο ιδιαίτερο αυτό event γεύσης και οίνου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και καλεσμένοι απ’ όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Μακεδονία, βουλευτές, Αυτοδιοικητικοί και τοπικοί φορείς και παράγοντες, ο δήμαρχος Δομοκού κ. Σύρος και Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι.

Θερμά συγχαρητήρια στην Οικογένεια Γκανή και ιδιαίτερα στο φίλο Βάιο Γκανή για την αξιέπαινη προσπάθεια προβολής του τόπου μας, ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια και δηλώνουμε αρωγοί στις προσπάθειές τους αυτές!

Δημήτρης Β. Καρέλης
































Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη