Η Γλύφα Φθιώτιδας

Φωτό: glifa-fthiotidos.blogspot.com
Παραθαλάσσια κωμόπολη της Φθιώτιδας με καταγάλανες ακτές και όμορφες αμμουδιές που αποτελεί και το πορθμείο για τον Αγιόκαμπο της Εύβοιας.
Ανήκει στον "Καλλικρατικό" Δήμο Στυλίδας και αποτελεί μεγάλο παραθεριστικό κέντρο της Στερεάς Ελλάδας.
Ταφικοί κύκλοι των πρώιμων μυκηναϊκών χρόνων στη θέση "Φανός" η οποία ταυτίζεται με την ομηρική "Αντρώνα", μαρτυρούν την ιστορική συνέχεια του έθνους. Επίσης στη Γλύφα υπάρχουν ερείπια της ακρόπολης της αρχαίας Αντρώνας (4ος π.Χ. αι.) και σπήλαια συνδεδεμένα με τη λατρεία της Δήμητρας.
Eδώ το πράσινο της βλάστησης φτάνει εκεί που τελειώνει η στεριά για να ενωθεί με το γαλάζιο της γαλήνιας θάλασσας, και εξασφαλίζει ιδεώδεις συνθήκες διαμονής στον επισκέπτη.
Η Γλύφα, ένα ρομαντικό ψαροχώρι, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε σε απόλυτη ησυχία, να βρείτε την ψυχική σας ηρεμία και αν το θέλετε να κάνετε εξορμήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις της Ελλάδας. Ενα περιποιημένο χωριό, όπου οι φιλόξενοι και πρόθυμοι έλληνες βρίσκονται στον τόπο τους. Εδώ μπορείτε μόνο να απολαμβάνετε την ξεκούραση, την τεμπελιά στον ήλιο, καθώς και την πεντακάθαρη θάλασσα στους ερημικούς κόλπους, τις αμμουδιές και την όμορφη παραλία τον χωριού.
Τα βράδια οι ντόπιοι κάνουν την απογευματινή τους βόλτα στην παραλία. 
Φυσικά, υπάρχουν ταβέρνες, εστιατόρια και Cafe για τους ντόπιους και ξένους τουρίστες που επιθυμούν να διασκεδάσουν.

Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη