Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γαία Ελληνική

«Γαία Ελληνική»

Η «Γαία Ελληνική – gaiaelliniki.gr» είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, μια πύλη της Ελλάδας στο διαδίκτυο η οποία δημιουργήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια .
Μέσα από τις σελίδες της αναδεικνύουμε με αγάπη και μεράκι την πατρίδα μας, τον τόπο που αγαπάμε, τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας, τους μύθους, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό της και προσωπικότητες που τη σημάδεψαν με τη δράση τους.

Ακόμη, παρουσιάζουμε την Ελληνική ιστορία όπως εκτείνεται πέρα από τα γεωγραφικά όρια του σημερινού κράτους και σε μακρά περίοδο αιώνων προς το παρελθόν.

Στη «Γαία Ελληνική» παρουσιάζουμε επίσης μια πανδαισία από Συνταγές και Γεύσεις, Οινοποιήματα , σκέψεις – απόψεις, προορισμούς κι άγνωστες γωνιές της Ελλάδας μας!

Υπάρχει ακόμη η πύλη που ανοίγει ορίζοντες προς μαγευτικούς κι εξωτικούς προορισμούς, σε μέρη που όλοι θα θέλαμε να επισκεφθούμε και να κατακτήσουμε όπως άλλωστε έκαναν μ’ αξιοθαύμαστη επιτυχία και οι ένδοξοι αρχαίοι μας πρόγονοι!

Η Γαία Ελληνική φιλοδοξεί πέραν των άλλων, να μετεξελιχθεί σε ένα δίκτυο ενημέρωσης για όλες τις εξελίξεις στη Διασκέδαση και την Ψυχαγωγία, να γίνει ένας νέος Τουριστικός Οδηγός της Ελλάδας, καθώς ο τουρισμός ως πρωταγωνιστής στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, είναι ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης και εξόδου από την σημερινή βαθιά κρίση.

Στις σελίδες μας παρουσιάζουμε ταξίδια, τουρισμό, ξενοδοχεία, διακοπές στην Ελλάδα, πληροφορίες για τα Ελληνικά Νησιά κι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού υλοποιώντας δράσεις και παροχή νέων καινοτόμων μορφών τουρισμού.

Μέσα από τον Εθνικό τουρισμό, την ανάδειξη ανερχόμενων ή ακόμη και άγνωστων τουριστικών προορισμών, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Ελληνικής υπαίθρου, τον Εναλλακτικό τουρισμό, τον Εκκλησιαστικό, τον Πολιτιστικό, τον Ιατρικό, και το Συνεδριακό Τουρισμό, τον Αγροτουρισμό και τον Πράσινο Τουρισμό, μπορούμε να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση στην πάσχουσα οικονομία μας.

Παράλληλα, αναδεικνύουμε τις δράσεις των συμπατριωτών μας, σε όλους τους τομείς και τις δραστηριότητές τους, πέρα από τον τουρισμό και την εστίαση, καθώς μέσα από τις σελίδες μας μπορούν να έχουν ένα παράθυρο στον κόσμο της ενημέρωσης ώστε να αναδείξουν την επιχείρηση ή το ταλέντο τους.

«Γαία Ελληνική – gaiaelliniki.gr»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ