Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ειδική Τιμητική Διάκριση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην 32η απονομή Δημοσιογραφικών βραβείων

Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση για το πολύπλευρο και πολύχρονο έργο του στην προάσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των παιδιών. Η τιμητική διάκριση έγινε στο πλαίσιο της 32ης απονομής δημοσιογραφικών βραβείων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο Πρόεδρος του οργανισμού, κος Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση και δήλωσε: «Η βράβευση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον οργανισμό μας, έναν οργανισμό που ξεκίνησε από την επιθυμία ενός 10χρονου παιδιού την οποία και εξέφρασε σε τηλεοπτική εκπομπή. Από τότε και 20 χρόνια τώρα το έργο μας γίνεται γνωστό χάρη στα ΜΜΕ που μας έχουν αγκαλιάσει και μας στηρίζουν σε κάθε μας δράση. Το βραβείο αυτό το αφιερώνω στον γιο μου Ανδρέα, σε όλο το Χαμόγελο και σε όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο πλευρό μας και τους ευχαριστώ για τη σημαντική προσφορά τους». 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα 10 μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας

Αλιάκμονας
Βρίσκεται στη Δ. Μακεδονία και είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας με μήκος 297 χλμ. και βρίσκεται ολόκληρος σε ελληνικό έδαφος. Οι άλλοι μεγάλοι ποταμοί (Έβρος, Νέστος και Αξιός) πηγάζουν σε ξένα εδάφη. Το όνομά του είναι σύνθετο και προέρχεται από το άλς (άλας, θάλασσα) και από το άκμων (αμόνι). Μια αρχαία παράδοση λέει ότι όσα πρόβατα έπιναν νερό από τον Αλιάκμονα άλλαζαν χρώμα και γίνονταν λευκά. Η παράδοση αυτή επιβεβαιώνεται από μια καταγραφή του Λατίνου συγγραφέα Πλινίου (23-79 μ.Χ.), που μεταφρασμένη από τα λατινικά, λέει: «Επίσης στη Μακεδονία, όσοι θέλουν να έχουν πρόβατα άσπρα πηγαίνουν στον Αλιάκμονα, όσοι δε μαύρα στον Αξιόν». Ο Αλιάκμονας, πριν γίνει το φράγμα της εκτροπής του (δεκαετία του 1950), δεν είχε σταθερή κοίτη. Συχνά πλημμύριζε και σχημάτιζε εκτεταμένα έλη. Ο ποταμός πηγάζει από τα βουνά Βέρνο, Γράμμο και Βόιο, στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία, και εκβάλλει στο Θερμαϊκό κόλπο μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης. Σχεδόν σε όλο…

Κάστρο Πελασγίας (αρχ. Λάρισα Κρεμαστή) (Πελασγία)

Περιγραφή:
Σώζεται οχυρωματικός περίβολος πάχους 2,50 - 2,90 μ., που ταυτίζεται με την ακρόπολη της αρχαίας πόλης των Φθιωτών Αχαιών, Λάρισας Κρεμαστής. Είναι οικοδομημένος κατά το τραπεζιόσχημο και ισοδομικό σύστημα τοιχοποιΐας, χρονολογείται στον 5ο και τον 4ο αιώνα π.Χ., και φέρει ανά διαστήματα πύργους, τρεις πύλες και μία πυλίδα (πλάτους 1,36 μ.).
Υπηρεσιακή Μονάδα: ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τ.Κ. 35013, Πελασγία (Νομός Φθιώτιδος)

Τηλέφωνο: +30 22310 29992
Φαξ: +30 22310 46106
Email: protocol@idepka.culture.gr


Πηγή-->

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (βίντεο)

clip : ΑΠΟ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ