Κυκλοφόρησε από την MLK η νέα δισκογραφική δουλειά της Τατιάνας Ζωγράφου με τίτλο «Φόραγε κίτρινο σκουφί»

Τατιάνα Ζωγράφου
«Φόραγε κίτρινο σκουφί»

Δεκαπέντε ολόφρεσκα τραγούδια της γνωστής τραγουδοποιού Τατιάνας Ζωγράφου μάς ταξιδεύουν με το κίτρινο αυτή τη φορά ντεσεβό της σε παράξενα παραμύθια, αλλόκοτους μύθους και αργυρά φεγγάρια.

Τους στίχους υπογράφουν οι Μαριάννα Αβούρη, Φίλια Δενδρινού, Τατιάνα Ζωγράφου, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου, Ελισσάβετ Τάρη, Στέλλα Τζίβα και ο Μάκης Τσίτας.

Τα τραγούδια ενορχήστρωσε ο Δημήτρης Μπουζάνης και την επιμέλεια του CD έκανε ο Νίκος Πλατύραχος. Συμμετέχει η χορωδία των Αρσάκειων Τοσίτσειων Σχολείων, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Βαρσάμη Κούκνη.

Στο CD τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Δημήτρης Ζερβουδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ασπασία Στρατηγού, Νεφέλη Φασούλη, καθώς και οι λυρικοί τραγουδιστές Δημήτρης Αλεξανδρίδης, Τάσος Αποστόλου, Χριστίνα Γιαννακοπούλου, Κώστας Ζαμπούνης, Θωμάς Μασούρας, Δάφνη Πανουργιά, Έλενα Παπανικολάου, Κωστής Ρασιδάκις.

Η συνθέτρια Τατιάνα Ζωγράφου σημειώνει: «Φέτος έγινα 45 χρονών. Πόσο ακόμα θα μπορώ να γράφω τραγούδια για παιδιά; Γιατί, ξέρετε, θέλει πολύ κουράγιο όταν μεγαλώνει κανείς να επιμένει να είναι κοντά στα μικρά παιδιά. Φυσικά δεν ξέρω καν αν το καταφέρνω. Προσπαθώ πάντως, ακόμα. Ευτυχώς έχω τα παιδιά μου αλλά και τα παιδιά του σχολείου μου, ως δασκάλα μουσικής τους – κι αυτό βέβαια βοηθάει πολύ. Έχω επίσης τους μουσικούς μου. Κι αυτοί μεγαλώνουν, όμως μεγαλώνουμε μαζί. Παρέα. Πάντα αγαπημένοι. Βοηθούν και οι ερμηνευτές που πιστεύουν στην εργασία μου πάνω στο παιδικό τραγούδι και τη στηρίζουν. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Όλους. Τους έξοχους λυρικούς τραγουδιστές μας αλλά και τους τραγουδιστές που φωτίζουν με τις ερμηνείες τους όλο το ελληνικό ρεπερτόριο. Γνωστούς και λιγότερο γνωστούς, που όμως πάντα κάνουν με ακριβό τρόπο την τέχνη τους. Και φυσικά είμαι ευγνώμων στους στιχουργούς μου, που με τα ποιήματά τους γεμίζουν με εικόνες και χρώμα το μυαλό και τους δίσκους μου. Βέβαια κάνω πια σχεδόν έναν χρόνο για να κάνω έναν δίσκο, εννοώ να τον ηχογραφήσω. Βλέπετε όλα πάνε πιο αργά... Αλλά τι πειράζει; Ξανά λοιπόν μαζί, με 16 τραγούδια για παραμύθια, μύθους και φεγγάρια. Πετώντας όπως πάντα πάνω απ’ την πόλη με το κίτρινο καπέλο μου γιατί έχει πολύ ήλιο. Πιασμένοι χέρι χέρι με την Κιτρινοσκουφίτσα, τη μάγισσα Ευτέρπη και τον Ερωτευμένο γρύλο. Πάμε! Χαμός! Μπερδεύτηκαν τα παραμύθια! Πάμε να ψάξουμε μαζί, να βρούμε την αλήθεια. Κι αν κουραστούμε θα πάρουμε έναν μικρό υπνάκο κάτω απ’ τον έναστρο καλοκαιριάτικο ουρανό, αγκαλιά με το φεγγάρι. Και μετά θα μπούμε πάλι όλοι μαζί με τον Αλέξανδρο, τη Λεωνή και την Αριάδνη στο κίτρινο 2CV του ΚΕΧ και θα πετάξουμε πάλι, τραγουδώντας!»

Το 2CV του εξωφύλλου φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου.

Δείτε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Φόραγε κίτρινο σκουφί»
(μουσική Τατιάνα Ζωγράφου, στίχοι Μάκης Τσίτας, ερμηνεία Νεφέλη Φασούλη):
https://www.youtube.com/watch?v=S87vQMP5Pys

Post a Comment

Αφήστε το μήνυμά σας, το σχόλιο ή τις παρατηρήσεις σας.

Νεότερη Παλαιότερη