Λαμία: Ημερίδα γνωριμίας με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμά του


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα γνωριμίας με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμά του
Τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και το «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44»,  ενόψει και της περιόδου Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όπου κυριαρχούν κορυφαίες επέτειοι με γενικό αλλά και τοπικό χρώμα, προγραμματίζουν Ημερίδα γνωριμίας των εκπαιδευτικών με το Μουσείο αυτό.
Το «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-44» ιδρύθηκε το 2009 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. Στεγάζεται στο Δημαρχείο Λαμίας (οδός Φλέμιγκ - κτίριο πρώην Νοσοκομείου), στο βορειοδυτικό τμήμα του ισογείου και αποτελείται από 4 αίθουσες και γραφείο - βιβλιοθήκη.
Περιέχει μια σειρά από εκθέματα (στολές, όπλα, ημερολόγια, προσωπικά αντικείμενα, λάφυρα κλπ), φωτογραφίες, χάρτες, εφημερίδες και άλλο υλικό, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο αυτή είτε χρονολογικά είτε θεματικά.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου από 18.30 έως 19.30  και μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1. Ξενάγηση και γνωριμία με τις αίθουσες, τα εκθέματα και τη βιβλιοθήκη του Μουσείου (Τζ. Παπαγιαννοπούλου- Βασ. Μάργαρης - Γ. Αναγνώστου)
2. Σύντομη παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος (Γ. Σταυρόπουλος – Γ. Αναγνώστου)
3. Συζήτηση και απάντηση σε τυχόν απορίες
4. Παράδοση ενημερωτικού υλικού σε κάθε εκπαιδευτικό
Για την έγκαιρη και επαρκή ετοιμασία του ενημερωτικού υλικού παρακαλούμε όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα Γρ. Σχ. Δραστηριοτήτων:  για μεν την Α/θμια τηλεφωνικά ή με ΦΑΞ στο 2231030647 ή στο e-mail sxoldras_afth@yahoo.gr , για δε την Β/θμια στο 2231024705    ή  και στο e-mail genipap62@gmail.com έως και την Παρασκευή 30/9.
Το Μουσείο μπορούν να επισκέπτονται σχολικές ομάδες, κατόπιν προσυνεννόησης. Για τις σχολικές ομάδες που θα το επισκεφθούν, υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης από εθελοντές εκπαιδευτικούς με τη βοήθεια και της σύγχρονης τεχνολογίας.
Όσα σχολεία ενδιαφέρονται για επίσκεψη, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2231351079, 6974515424, εργάσιμες ήμερες και από ώρα 10.00 έως 13.00 (υπεύθυνος ο κ. Βασίλης  Μάργαρης).
Το Μουσείο διαθέτει και μια μικρή βιβλιοθήκη αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο μπορεί να δανείζει στα σχολεία.
Ήδη, για την 17η Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα στρατεύματα Κατοχής και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λαμιέων, έχει ήδη προγραμματιστεί να επισκεφθούν το Μουσείο διάφορες σχολικές μονάδες της πόλης.



Νεότερη Παλαιότερη