Στιφάδο μοσχαρίσιο

 Κρεατικά
Στιφάδο μοσχαρίσιο
Υλικά


    1,5 κιλό μοσχαράκι γάλακτος, ελιά
    6 κρεμμύδια ξερά ή 15 κρεμμυδάκια στιφάδου
    2 κ.σ. ξίδι
    1 κύβο ζωμό βοδινού
    2 δαφνόφυλλα
    2 ντομάτες (το καλοκαίρι) ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (τον χειμώνα)
    1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
    Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

    Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους κύβους.
    Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα (περίπου 1/2 κούπα | 120 ml) και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
    Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
    Αν έχουμε μεγάλα κρεμμύδια τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες ή αν έχουμε μικρά κρεμμύδια στιφάδου, τα χαράζουμε στις 2 άκρες τους. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσουν.
    Σβήνουμε με ξίδι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί.
    Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 1 κούπα νερό να ζεσταθεί και λιώνουμε τον κύβο ζωμό βοδινού.
    Μεταφέρουμε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό όπου έχουμε λιώσει τον κύβο. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ και χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά.
    Σιγομαγειρεύουμε για 1-1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει (σχεδόν να λιώσει το κρέας) και να δέσει η σαλτσούλα.
typos.com.cy
Share on Google Plus

About Lamia Times

«Γαία Ελληνική – gaiaelliniki.gr», μια πύλη της Ελλάδας στο διαδίκτυο που αναδεικνύει την πατρίδα μας, την ιστορία, τους μύθους, τις παραδόσεις, τα δρώμενα και τον πολιτισμό της, αλλά και προσωπικότητες που τη σημάδεψαν με τη δράση τους.