4ο Διεθνές Συνέδριο: Σταυροδρόμι γλωσσών & πολιτισμών (2-3/6/16)

Το 4ο Διεθνές Συνέδριο «Σταυροδρόμι γλωσσών & Πολιτισμών» είναι αφιερωμένο στις «Διδακτικές της Πολυγλωσσίας και Γλωσσικές Πολιτικές». Διοργανώνεται από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του Α.Π.Θ., το Κοινό Ελληνο-Γαλλικό Π.Μ.Σ. «Διδακτικές της πολυγλωσσίας και γλωσσικές πολιτικές - Διάδοση των γλωσσών και πολιτισμών σε πολύγλωσσα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα», τη διαπανεπιστημιακή ομάδα ‘Πολύδρομο’, για τη διγλωσσία και τον πολιτισμό στην εκπαίδευση και την κοινωνία και το ερευνητικό εργαστήριο Cren-Inedum του Παν/μιου του Maine, Γαλλία.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Ιουνίου 2016, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής (10ος όροφος), Α.Π.Θ. Το 4ο Σταυροδρόμι είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια της λειτουργίας του Κοινού Ελληνο-Γαλλικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Didactiques du plurilinguisme et politiqueslinguistiques - Diffusion des langues et cultures en context multilingue», μια συνεργασία του Τ.Ε.Π.Α.Ε., Α.Π.Θ. και του Παν/μιου του Maine, της Γαλλίας.
Οι θεματικοί άξονες του 4ου Σταυροδρομιού είναι:
Α. Διδακτικές της πολυγλωσσίας: διαγλωσσικότητα (translanguaging), πολυγραμματισμοί, τεχνολογίες στη γλωσσική εκπαίδευση
Β. Γλωσσικές Πολιτικές εντός κι εκτός Ευρώπης: η αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων
Το 4ο Σταυροδρόμι θα κλείσει με τιμητική εκδήλωση για τον εκλιπόντα Σωφρόνη Χατηζσαββίδη, Διευθυντή του Κοινού Ελληνο-Γαλλικού Π.Μ.Σ. από το 2006 μέχρι και τον Απρίλη του 2013.
Οι περιλήψεις των εισηγήσεων δε θα πρέπει να ξεπερνούν τις 300 λέξεις και θα πρέπει να αποσταλούν στο 4ο_stavrodromi@nured.auth.gr το αργότερο μέχρι 15/3/2016.
Ιστοσελίδα Σταυροδρομιών: stavrodromiglwsswn.auth.gr
Share on Google Plus

About Lamia Times

«Γαία Ελληνική – gaiaelliniki.gr», μια πύλη της Ελλάδας στο διαδίκτυο που αναδεικνύει την πατρίδα μας, την ιστορία, τους μύθους, τις παραδόσεις, τα δρώμενα και τον πολιτισμό της, αλλά και προσωπικότητες που τη σημάδεψαν με τη δράση τους.