Στην Τοσκάνη προτείνουν μαζική σφαγή ως λύση για τα αγριογούρουνα που καταστρέφουν τους αμπελώνες



Οι οινοπαραγωγοί του  Chianti Classico υποστηρίζουν σχέδια θανάτωσης χιλιάδων αγριογούρουνων και ελαφιών, μετά την εκτεταμένη καταστροφή που συνεχίζουν να προκαλούν τα ζώα αυτά στους αμπελώνες τους.
Οι παραγωγοί του Chianti Classico στην Τοσκάνη δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την πρόταση να θανατώσουν 250.000 αγριογούρουνα, ζαρκάδια και ελάφια, επειδή τα αμπέλια τους δέχονται βραδινές επιθέσεις από τα ζώα αυτά.  Τέσσερις από τους μεγαλύτερους παραγωγούς Chianti  Classico, των οποίων τα κτήματα βρίσκονται γύρω από την πόλη του Γκαϊόλε, δήλωσαν ότι τα ζώα έφαγαν πέρσι σταφύλια που ισοδυναμούν  με 130.000 μπουκάλια κρασί.  Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Τοσκάνης έπρεπε να δώσει € 2,5 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις προς τους αμπελουργούς.
Η σφαγή,  που προτάθηκε από την τοπική κυβέρνηση της Τοσκάνης, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για τη μείωση του αριθμού των χοίρων και ελαφιών στην περιοχή σχεδόν στα 2/3, δηλαδή από 420.000 σε 150.000. Ο σημερινός πληθυσμός των ειδών αυτών στην Τοσκάνη είναι σχεδόν τέσσερις φορές παραπάνω από τον εθνικό μέσο όρο της Ιταλίας.


krasiagr.com

 
Νεότερη Παλαιότερη