Κτηνοτροφικά λούπινα: Μια καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη, ημερίδα στο Λεβίδι Αρκαδίας

Η Greenpeace με την συμμετοχή των γεωπόνων της real farm και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας (ΑΚΣΑ) πραγματοποίησαν στις 21 Οκτωβρίου ημερίδα για παραγωγούς στο Λεβίδι Αρκαδίας. Θέμα της, «Κτηνοτροφικά λούπινα: μια καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη».
50 αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας συμμετείχαν και εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τις καλλιέργειες αυτές. Μετά τα Σκούρτα Βοιωτίας, τη Δορκάδα Θεσ/κης και τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, αυτή ήταν για φέτος η 4η σχετική ημερίδα που διοργανώνει η Greenpeace στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη βιώσιμη γεωργία.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν ειδικευμένοι γεωπόνοι. Σημαντικές όμως ήταν οι διαπιστώσεις και οι πληροφορίες που πήραμε από τους ίδιους του παραγωγούς που, βασιζόμενοι στη δική τους εμπειρία, επιβεβαίωσαν: «τα φυτά αυτά δε χρειάζονται φάρμακα, δεν αρρωσταίνουν», ενώ «λιπαίνουν το χώμα και το κάνουν αγνώριστο». Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν.
Η στροφή του αγροτικού κλάδου της χώρας μας σε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μακριά από φυτοφάρμακα και μεταλλαγμένα, συμφέρει από κάθε άποψη παραγωγούς και καταναλωτές. Συμβάλλει καθοριστικά στο χαμηλότερο κόστος παραγωγής αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας της τροφής μας. Είναι η μόνη βιώσιμη λύση που ωφελεί όλους: αγρότες, γεωργία και περιβάλλον.
Οι εκπαιδευτικές ημερίδες της Greenpeace πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας της οργάνωσης για τη βιώσιμη γεωργία. Εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση αγροτών στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά», αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, προτείνοντας στροφή προς ένα πιο βιώσιμο γεωργικό μοντέλο με ήπιες πρακτικές που ωφελούν όχι μόνο τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

 http://realfarm.gr/
Νεότερη Παλαιότερη