Ο μύθος του αλεξανδρινού

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν οι ιστορίες και οι μύθοι γύρω από διάφορα αντικείμενα και παραδόσεις έχουν την τιμητική τους . Έτσι συμβαίνει και με το λουλούδι των Χριστουγέννων όπου θα του προστεθεί ακόμη ένα όνομα στο τέλος της ιστορίας .
Ο μύθος που πλέκεται γύρω από αυτό το πανέμορφο φυτό ξεκινά από την χώρα καταγωγής του , το Μεξικό . Πολλά χρόνια πριν , μία παραμονή Χριστουγέννων ένα μικρό κορίτσι , κατά τον μύθο με το όνομα Πεπίτα, ήθελε να χαρίσει ένα υπέροχο δώρο στον νεογέννητο Χριστό . Όμως το κοριτσάκι ήταν πολύ φτωχό ενώ περπατούσε θλιμμένη προς την εκκλησία του χωριού της . Ο ξάδελφος της όμως Πέντρο για να την παρηγορήσει της είπε: «Πεπίτα , είμαι σίγουρος πως το πιο ταπεινό δώρο , αν το προσφέρεις με αγάπη , θα είναι όμορφο στα μάτια Του» . Έτσι η μικρή Πεπίτα μάζεψε από στον δρόμο αγριολούλουδα και μπήκε στην εκκλησία . Καθώς πλησίασε στην φάτνη του Χριστού , άνοιξε την καρδιά της , ξέχασε πόσο ταπεινό είναι το δώρο της και τα ακούμπησε στα πόδια του μικρού Χριστού . Τότε έγινε το θαύμα τα ταπεινά λουλούδια της Πεπίτα μεταμορφώθηκαν σε θαυμάσια λουλούδια . Από τότε στο Μεξικό ονομάζονται Flores de Nocha Buena δηλαδή άνθη της Άγιας Νύχτας.

http://agrotexnies.blogspot.gr/
Share on Google Plus

About Lamia Times

«Γαία Ελληνική – gaiaelliniki.gr», μια πύλη της Ελλάδας στο διαδίκτυο που αναδεικνύει την πατρίδα μας, την ιστορία, τους μύθους, τις παραδόσεις, τα δρώμενα και τον πολιτισμό της, αλλά και προσωπικότητες που τη σημάδεψαν με τη δράση τους.