Οι 5 κορυφαίοι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας!

Ιδού το top 5 των ελληνικών χειμερινών προορισμών: all-time classic προορισμοί, «νέοι» προορισμοί που έχουν πλέον κατοχυρώσει τη θέση τους στον ταξιδιωτικό χάρτη, μέρη που το χειμώνα ξεχωρίζουν και το travelplan σάς συστήνει ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε.

Τρίκαλα Κορινθίας 
Τα Τρίκαλα Κορινθίας, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (μόλις 1,5 ώρα), μπορεί να αποτελέσουν την ιδανική χειμερινή απόδραση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αναδεικνύονται σταθερά σε αγαπημένο προορισμό για τις σύντομες χειμερινές εξορμήσεις. Χιονισμένα έλατα, πέτρινα σπίτια, βρύσες με κρυστάλλινα νερά, λίμνες, μονοπάτια και το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής προσφέρουν όλα όσα αποζητά κανείς σε ένα χειμερινό προορισμό. Η συνοικία των Άνω Τρικάλων προσφέρει μοναδική θέα σε όλον τον Κορινθιακό από υψόμετρο 1.100! Στα Μεσαία Τρίκαλα θα βρείτε αρκετές ταβέρνες για να γευματίσετε.

Πήλιο
Το Πήλιο, αναμφισβήτητα ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου, το χειμώνα ντύνεται στα λευκά, εντυπωσιάζοντας και γοητεύοντας άλλη μια φορά τους επισκέπτες. Με θέα στον Παγασητικό κόλπο, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, 24 γραφικά χωριά, με σήμα κατατεθέν τα υπέροχα τοπικά αρχοντικά, αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο κάνουν το Πήλιο έναν all-time classic χειμερινό προορισμό που ξεχωρίζει.

Ζαγοροχώρια 
Η οικογένεια των 46 αυτών χωριών στα Ιωάννινα αποτελεί τον πλέον αγαπημένο χειμερινό (και όχι μόνο) προορισμό πολλών ταξιδιωτών. Πρόκειται για ένα ομοιόμορφο σύμπλεγμα, κάθε κομμάτι του οποίου διατηρεί ωστόσο το δικό του χαρακτήρα. Είτε επιλέξετε να μείνετε σε κάποιο από τα μεγαλύτερα και πιο ζωντανά χωριά, είτε σε κάποιο από τα μικρότερα, που θυμίζουν ησυχαστήρια, ένα είναι το σίγουρο: στα Ζαγοροχώρια μπορεί να βρει κανείς τα πάντα! Μην παραλείψετε μια βόλτα στη βυζαντινή μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι, απ' όπου μπορείτε να απολαύστε την ασυναγώνιστη θέα στη χαράδρα του Βίκου.

Λίμνη Πλαστήρα 
Η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου μια τεχνητή, ανθρώπινη παρέμβαση οδήγησε σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σε απόσταση 25 χλμ μόλις από την πόλη της Καρδίτσας απλώνεται ένα σχεδόν αλπικό τοπίο! Ξεκουραστείτε και χαλαρώστε απολαμβάνοντας τη θέα στα ψηλά καταπράσινα βουνά που περιβάλλουν το φράγμα, επιδοθείτε σε πλήθος άλλων  δραστηριοτήτων, από ψάρεμα έως ορειβασία. Μην παραλείψετε, σε κάθε περίπτωση, να δοκιμάσετε τις τοπικές νοστιμιές της περιοχής, όπως τις διάφορες πίτες, το περίφημο πλαστό και την μπατζίνα, πάντοτε με τη συνοδεία ενός τοπικού κρασιού ή τσίπουρου.

Ελατοχώρι Πιερίας 
Το Ελατοχώρι εξελίχθηκε ταχύτατα σε ένα από τα καλύτερα κέντρα χειμερινού τουρισμού. Η εναλλαγή των τοπίων, με τις κοιλάδες και τα οροπέδια, και η πλούσια βλάστηση προσδίδουν στην περιοχή ξεχωριστή ομορφιά, την οποία μπορείτε να γνωρίσετε σε μοναδικές περιπατητικές διαδρομές. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ από το Ελατοχώρι βρίσκεται το πολυσύχναστο χιονοδρομικό κέντρο του.

Για τη διαμονή σας στους ανωτέρω προορισμούς απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς συμβούλους του travelplan, που θα σας προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στα πολυτελέστερα, ταυτόχρονα όμως οικονομικά και προσιτά καταλύματα.

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!
Νεότερη Παλαιότερη