«Καπνός/Tobacco» Ένα τσιγάρο δρόμος στην ελληνική ιστορία

Από τα πολυτιμότερα εξαγωγικά γεωργικά προϊόντα της χώρας, ο καπνός έχει συνδεθεί με ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας ιστορίας. Η έκθεση «Καπνός/Tobacco. 101 σημειώσεις για τα ανατολικά καπνά» (από τις 10/6 στο Μουσείο Μπενάκη ) προσεγγίζει τη διαδρομή του. 
 Από τα πολυτιμότερα εξαγωγικά γεωργικά προϊόντα της χώρας, ο καπνός έχει συνδεθεί με ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας ιστορίας. Καθόρισε την ανάπτυξη πόλεων όπως η Καβάλα, η Δράμα, η Ξάνθη και η Θεσσαλονίκη αλλά και του εργατικού κινήματος της χώρας, οδήγησε στην πρόοδο της βιομηχανίας όσο και του εμπορικού και τραπεζικού κλάδου αλλά και στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης αισθητικής στην αρχιτεκτονική και στο design. 
Αυτήν τη διαδρομή του, από το 1828 μέχρι σήμερα, από τις βελόνες του μπουρλιάσματος και τα σαρίκια της χωρικής επεξεργασίας, στην τόγκα και στο σεντούκι της εμπορικής επεξεργασίας και από τις επιβλητικές καπναποθήκες της Βόρειας Ελλάδας στις περίτεχνες ταμπακέρες και τα πακέτα τσιγάρων, προσεγγίζει η έκθεση «Καπνός/Tobacco. 101 σημειώσεις για τα ανατολικά καπνά». Ανακαλύψτε την από τις 10/6 στο Μουσείο Μπενάκη μέσα από σπάνια αντικείμενα συλλογών του εξωτερικού, αρχειακά τεκμήρια και φωτογραφικό υλικό.
athinorama.gr
Νεότερη Παλαιότερη