Επτά Θαλασσινοί παράδεισοι στην ανατολική Φθιώτιδα:

Επτά Θαλασσινοί παράδεισοι στην ανατολική Φθιώτιδα:
1. Δρυμάρια. Ο Παράδεισος των εραστών της φύσης.
Εδώ έρχεστε γιατί αγαπάτε τη θάλασσα! ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!! Ενας μικρός σχετικά κόλπος τριγυρισμένος από λιόφυτες πλαγιές. Βότσαλο, λαμπερά νερά, ησυχία... Και το καλύτερο ; Στη μια της πλευρά η παραλία συνεχίζεται στη σκιά του δίπλα γκρεμού. Δραματικό τοπίο και απομόνωση (αν αυτό σας κάνει κέφι). Την παραλία θα τη βρείτε μετά τη Γλύφα κινούμενοι προς Μαγνησία.

2. Γλύφα. Ο Παράδεισος των οικογενειακών διακοπών.
 Η παραλίες της Γλύφας έχουν κάτι για τον καθένα. Κατ'αρχήν κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Εύκολη πρόσβαση για όλους, και για τα παιδιά, καθότι τα νερά είναι σχετικά ρηχά. Παγωτά, φαγητό, σνακς, ρακέτες... Ακόμη και σεις που έχετε το πόδι σας στο γύψο, δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε τις διακοπές και τη θάλασσα. Υπάρχουν εδώ ένα - δυό σημεία που θα επιτρέψουν στην τροχήλατη πολυθρόνα σας να γλιστρήσει απαλά και με ασφάλεια στο νερό... με σας πάνω φυσικά!
Κάτι οι εξυπηρετήσεις που παρέχει, κάτι το γραφικό φυσικό περιβάλλον, η Γλύφα είναι η παραλία που έρχεσαι και ξανάρχεσαι..... και πάντα μένεις περισσότερο από όσο είχες αρχικά σκοπό!

3. Αη Γιώργης - Παραλία Πελασγίας. Ο Παράδεισος για όλα τα γούστα.
 Ο Αη Γιώργης είναι μεν μικρός στο μέγεθος αλλά γραφικότατος κόλπος, και η αμμουδερή του παραλία ίσως η ωραιότερη της Ανατολικής Φθιώτιδας. Oι εξυπηρετήσεις που παρέχει οι ελάχιστες δυνατές. Καμπίνες, ντους, ελάχιστες ψάθινες ομπρέλες και μια καντίνα έξω από την παραλία για τα απαραίτητα. Α, και το σημαντικό... τα οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν ή να παρκάρουν στην αμμουδιά . Ετσι μπορεί μεν να κάνετε κάμποσα μέτρα μέχρι να φτάσετε στο κομμάτι άμμου που σας αντιστοιχεί, αλλά έχετε σχεδόν την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί! Ψευδαίσθηση που γίνεται εντονότερη όταν μετά το μπάνιο σας επιδοθείτε σε κατανάλωση ούζου και μεζέδων στο συμπαθέστατο λιμανάκι της Παραλίας Πελασγίας με θέα στην κλειστή θαλασσινή αγκαλιά και στα βουνά της απέναντι Εύβοιας.

4. Ράχες. Ο Παράδεισος του κοσμικού και του μπητσόμπαρου.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εδώ δεν έρχεστε ως φυσιολάτρης, ή εραστής της ησυχίας! Εδώ είναι ΤΟ μέρος για "να δεις και να σε δούνε" σε όλη την ακτή της Ανατολικής Φθιώτιδας . Απαραίτητα : Αφθονο αντιηλιακό, ΚΑΙ τα τρία ζευγάρια τρέντυ μαγιό που μόλις αγοράσατε, αντοχή στα ψηλά ντεσιμπέλ και στην κατανάλωση πολύχρωμων κοκταίηλ, ευχάριστη διάθεση και .... ακολουθήστε το πάρτυ που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το καλοκαίρι. Αν μάλιστα δραστηριοποιήστε ή παρακολουθείτε αθλήματα παραλίας όπως το beach volley, το μέρος μόλις ανέβηκε στην υπόληψή σας κάμποσες μονάδες. Μέχρι και σχετικοί αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος διοργανώνονται εδώ, η παραλία δε αυτή είναι και ο τερματισμός του ετήσιου κολυμβητικού διάπλου του Μαλιακού που ξεκινά από τα Καμμένα Βούρλα.

5. Φάρος. Ο Παράδεισος των σέρφερς.
Η παραλία του Φάρου δυτικά από την Παραλία Ραχών είναι γνωστή στο πανελλήνιο ως μια από τις πιό ευνοημένες από τον Αίολο. Οι άνεμοι που φυσούν εδώ σχεδόν μόνιμα την έχουν αναδείξει σε αγαπημένη όσων ασχολούνται με αθλήματα θάλασσας όπως η ιστιοσανίδα και κυρίως το kite surfing. Tο τελευταίο προσελκύει αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού. Για σας που απλώς θέλετε να χαζεύετε τους αγώνες ή τους αθλητές , κανένα πρόβλημα... Φορέστε τα μαύρα σας γυαλιά, ακουμπήστε τον καφέ σας στο τραπεζάκι δίπλα στην ξαπλώστρα και πάρτε θέση!

6. Αχλάδι. Ο Παράδεισος του "λίγο από όλα"
Η παραλία του Αχλαδιού έχει απ'όλα: Συμπαθητικά νερά, ψαρόβαρκες, φιλικά beach bar με σκιά κάτω από πλατάνια και όχι από ομπρέλλες, ταβερνάκια και μικρά καφέ...... Ολα από λίγο και τα περισσότερα εξαιρετικής ποιότητας!

7. Αγία Μαρίνα. Ο Παράδεισος των κοντινών αποδράσεων

Το ψαροχώρι αυτό του Μαλιακού δεν αποτελεί στόχο εξόρμησης για μπάνιο παρόλο που τα νερά το πρωί είναι μια χαρά. Βολικά χωροθετημένο δίπλα στην Εθνική Οδό μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας , είναι η ιδανική γρήγορη μεσημεριανή ή βραδινή εξόρμηση για ν' ανασάνετε θαλασσινή αύρα μετα από μια μέρα δουλειάς και καύσωνα, για να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, ή μια παγωμένη μπύρα και ψαρομεζέδες στα παραλιακά μαγαζιά!

Πηγή: www.centralgreece.gr
Νεότερη Παλαιότερη